Restovaná kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou

play Přehrát video recept
Restovaná kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kachní prsa si skvěle rozumí se sladkou chutí. Nevěříte? Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás o tom přesvědčí! Naučíte se, jak správně připravit kachní prsa s kůží na pánvi a následně i v troubě, a zjistíte, jak uvařit výbornou omáčku s pomerančovou šťávou a zázvorem. Jako přílohu si připravíte netradiční sladké brambory – batáty pečené s rozmarýnem a pekanovými ořechy. To vše završí salát s rukolou a pomeranči. A nezapomeňte – pokud byste si chtěli nachystat netradiční svatomartinské pohoštení, můžete kachní prsa vyměnit za husí.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Restovaná kachní prsa

  • 2 × kachní prsa s kůží
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 0,5 × pomeranče (šťáva)

Omáčka

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × šalotka
  • 1 × lžička nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 × pomeranče (šťáva)
  • 1 × lžíce medu
  • 2 × lžíce másla Pilos

Pečené batáty a salát

  • 2 × batáty
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × hrst pekanových ořechů Alesto
  • 1 × hrst rukoly
  • 1 × pomeranč

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 406 kJ / 1 292 kcal

Bílkoviny

53,30 g

Tuky

91,90 g

Vláknina

9,40 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

67,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Restovaná kachní prsa:

01.Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme a ochutíme solí a pepřem. Opékáme na sucho v pánvi na straně s kůží, dokud nepustí tuk a mírně nezhnědne. Potom maso obrátíme a dále opékáme. Jakmile získá zlatohnědou barvu, přendáme do zapékací mísy, posypeme natrhaným rozmarýnem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Hotová kachní prsa pokapeme pomerančovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Omáčka:

02.Z pánve, na které se prsa opékala, slijeme nadbytečný tuk a pánev necháme opět rozehřát. Pokapeme ji olivovým olejem a orestujeme na ní nasekanou šalotku a zázvor. Jakmile získají zlatavou barvu, přidáme pomerančovou šťávu, med, sůl, pepř a na mírném ohni vaříme. Potom do pánve vložíme máslo, aby se omáčka zahustila. Na závěr ochutíme výpekem z odpočatých kachních prsou. 

Pečené batáty:

03.Očištěné batáty nakrájíme na větší kusy a vložíme do zapékací mísy. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně 20 minut. Potom batáty posypeme pekanovými ořechy a necháme asi 2 minuty dopéct.

Salát:

04.Umytou a osušenou rukolu dáme do misky. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky. Segmenty pomeranče přidáme k rukole, pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem.

Jak vykrájet citrusové segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. 

Servírování:

05.Na talíř naservírujeme porci batátů spolu s pekanovými ořechy. Navrch položíme kachní prsa nakrájená na plátky, které na řezu osolíme a opepříme. Přelijeme pomerančovo-zázvorovou omáčkou a podáváme spolu s rukolovým salátem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo