Restovaná kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou

play Přehrát video recept
Restovaná kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kachní prsa si skvěle rozumí se sladkou chutí. Nevěříte? Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás o tom přesvědčí! Naučíte se, jak správně připravit kachní prsa s kůží na pánvi a následně i v troubě, a zjistíte, jak uvařit výbornou omáčku s pomerančovou šťávou a zázvorem. Jako přílohu si připravíte netradiční sladké brambory – batáty pečené s rozmarýnem a pekanovými ořechy. To vše završí salát s rukolou a pomeranči. A nezapomeňte – pokud byste si chtěli nachystat netradiční svatomartinské pohoštení, můžete kachní prsa vyměnit za husí.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Restovaná kachní prsa

  • 2 × kachní prsa s kůží
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 0,5 × pomeranče (šťáva)

Omáčka

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × šalotka
  • 1 × lžička nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 × pomeranče (šťáva)
  • 1 × lžíce medu
  • 2 × lžíce másla Pilos

Pečené batáty a salát

  • 2 × batáty
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × hrst pekanových ořechů Alesto
  • 1 × hrst rukoly
  • 1 × pomeranč

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 406 kJ / 1 292 kcal

Bílkoviny

53,30 g

Tuky

91,90 g

Vláknina

9,40 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

67,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Restovaná kachní prsa:

01.Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme a ochutíme solí a pepřem. Opékáme na sucho v pánvi na straně s kůží, dokud nepustí tuk a mírně nezhnědne. Potom maso obrátíme a dále opékáme. Jakmile získá zlatohnědou barvu, přendáme do zapékací mísy, posypeme natrhaným rozmarýnem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Hotová kachní prsa pokapeme pomerančovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Omáčka:

02.Z pánve, na které se prsa opékala, slijeme nadbytečný tuk a pánev necháme opět rozehřát. Pokapeme ji olivovým olejem a orestujeme na ní nasekanou šalotku a zázvor. Jakmile získají zlatavou barvu, přidáme pomerančovou šťávu, med, sůl, pepř a na mírném ohni vaříme. Potom do pánve vložíme máslo, aby se omáčka zahustila. Na závěr ochutíme výpekem z odpočatých kachních prsou. 

Pečené batáty:

03.Očištěné batáty nakrájíme na větší kusy a vložíme do zapékací mísy. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně 20 minut. Potom batáty posypeme pekanovými ořechy a necháme asi 2 minuty dopéct.

Salát:

04.Umytou a osušenou rukolu dáme do misky. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky. Segmenty pomeranče přidáme k rukole, pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem.

Jak vykrájet citrusové segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. 

Servírování:

05.Na talíř naservírujeme porci batátů spolu s pekanovými ořechy. Navrch položíme kachní prsa nakrájená na plátky, které na řezu osolíme a opepříme. Přelijeme pomerančovo-zázvorovou omáčkou a podáváme spolu s rukolovým salátem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo