Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Doušek zdraví, energii a dobrou náladu – to vše vám může poskytnout ovocno-zeleninové smoothie, které by se mělo stát součástí vašeho jarního menu. Právě po zimě potřebuje tělo podporu, tak proč ji nedodat v podobě nápoje z červené řepy, která je dobrým zdrojem potřebných vitaminů a minerálů, podporuje imunitu a vlije jarní energii do žil. Připravte si s Romanem Paulusem řepné smoothie s jablky, banány a zázvorem, které o chutnosti a výjimečnosti tohoto rubínového pokladu přesvědčí každého skeptika. V následujícím videu Kulinářské akademie se dozvíte, jak smoothie z červené řepy připravit tak, aby jeho chuť byla vyvážená, mělo vhodnou konzistenci a svým vzhledem nalákalo každého strávníka. Spolu s námi získáte nejen porci vitaminů, ale rovněž skvělé osvěžení.
Energie
883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny
2,80 g
Tuky
0,80 g
Vláknina
7,80 g
Sůl
0,04 g
Sacharidy
53,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jablka zbavíme jádřinců, i se slupkou nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme na kousky nakrájený banán, syrovou červenou řepu, najemno nakrájený zázvor bez slupky a lístky čerstvé bazalky.
02.Přidáme led a vše rozmixujeme dohladka. Hotové smoothie přelijeme do vysokých skleniček a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT