Kuchyně
Česká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte recept, jak zavařit rajčata, pokud máte na zahradě přebytky? Připravte si polévku z rajčat, zavařte a uvidíte, jak se bude hodit. Ochutit ji můžete různými bylinkami – bazalkou, mateřídouškou, tymiánem nebo oreganem.
Energie
151 kJ / 36 kcal
Bílkoviny
1,40 g
Tuky
0,30 g
Vláknina
1,50 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
8,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Po chvíli přidáme i česnek nakrájený najemno, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a necháme asi 3 minuty zarestovat.
02.Přidáme bobkový list a rajčata, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme trochou cukru, solí a pepřem a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.
03.Z polévky odstraníme bobkový list a rozmixujeme.
04.Hotovou polévku naplníme do čistých zavařovacích sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT