Rajčatová polévka k zavaření
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept, jak zavařit rajčata, pokud máte na zahradě přebytky? Připravte si polévku z rajčat, zavařte a uvidíte, jak se bude hodit. Ochutit ji můžete různými bylinkami – bazalkou, mateřídouškou, tymiánem nebo oreganem.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 50 g kořenová zelenina (petržel, celer, mrkev, řapíkatý celer)
  • 2 × bobkový list
  • 250 g loupaná krájená rajčata
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 1 × lžička cukr krupice
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

151 kJ / 36 kcal

Bílkoviny

1,40 g

Tuky

0,30 g

Vláknina

1,50 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

8,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Po chvíli přidáme i česnek nakrájený najemno, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a necháme asi 3 minuty zarestovat. 

02.Přidáme bobkový list a rajčata, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme trochou cukru, solí a pepřem a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.

03.Z polévky odstraníme bobkový list a rozmixujeme. 

04.Hotovou polévku naplníme do čistých zavařovacích sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo