Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si chutný pokrm podle Romana Pauluse – ragú z pečené kachny. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 740 kJ / 1 133 kcal
Bílkoviny
59,30 g
Tuky
85,70 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
3,08 g
Sacharidy
19,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kachnu omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Do jiné mísy nakrájíme na větší kousky oloupanou cibuli, neoloupaný omytý pomeranč a menší hrstí osolíme. Touto směsí naplníme kachnu, celou osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) a posypeme kmínem. Podlijeme vodou, obložíme zbylými kousky pomeranče a cibule, přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut. Poté sundáme pokličku a dopečeme dozlatova. Po vychladnutí odřízneme prsa, která budeme servírovat navrch pokrmu. Kachnu vykostíme a obereme veškeré maso. Kosti se směsí z pomerančů a cibule vložíme do studené vody a uvaříme vývar (vaříme minimálně 60 minut). Kachní prsa vložíme těsně před podáváním do trouby (pod gril) předehřáté na 225 °C a pečeme asi 5 minut.
02.Čerstvé těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 3-4 minuty.
03.V pánvi s rozpáleným kachním výpekem (použijeme ze zapékací mísy) orestujeme na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, řapíkatý celer a čerstvý rozmarýn nebo tymián. Přidáme najemno nastrouhanou kůru z 1/2 pomeranče a podlijeme vínem a pomerančovou šťávou. Přilijeme kachní vývar, po chvíli přidáme i obrané kachní maso a smícháme. Nakonec spojíme s uvařenými těstovinami (podle potřeby přilijeme kachní vývar) a přisypeme najemno nasekanou petržel.
04.Masovou směs s těstovinami servírujeme do středu hlubokého talíře. Navrch položíme na plátky nakrájenou polovinu jednoho kachního prsa a dokončíme listy petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT