Ragú z pečené kachny
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si chutný pokrm podle Romana Pauluse – ragú z pečené kachny. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kachna

  • 1 × čerstvá kachna Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 2 × pomeranče
  • sůl s jódem Castello
  • kmín celý Mikado

Těstoviny

  • 200 ml vody
  • čerstvé těstoviny Nonna Mia

Ragú

  • 100 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 50 g řapíkatého celeru
  • čerstvý rozmarýn nebo tymián
  • 200 ml suchého červeného vína Modrý Portugal Znovín Znojmo
  • kachní vývar
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 740 kJ / 1 133 kcal

Bílkoviny

59,30 g

Tuky

85,70 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

3,08 g

Sacharidy

19,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kachna

01.Kachnu omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Do jiné mísy nakrájíme na větší kousky oloupanou cibuli, neoloupaný omytý pomeranč a menší hrstí osolíme. Touto směsí naplníme kachnu, celou osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) a posypeme kmínem. Podlijeme vodou, obložíme zbylými kousky pomeranče a cibule, přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut. Poté sundáme pokličku a dopečeme dozlatova. Po vychladnutí odřízneme prsa, která budeme servírovat navrch pokrmu. Kachnu vykostíme a obereme veškeré maso. Kosti se směsí z pomerančů a cibule vložíme do studené vody a uvaříme vývar (vaříme minimálně 60 minut). Kachní prsa vložíme těsně před podáváním do trouby (pod gril) předehřáté na 225 °C a pečeme asi 5 minut.

Těstoviny

02.Čerstvé těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 3-4 minuty.

Ragú

03.V pánvi s rozpáleným kachním výpekem (použijeme ze zapékací mísy) orestujeme na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, řapíkatý celer a čerstvý rozmarýn nebo tymián. Přidáme najemno nastrouhanou kůru z 1/2 pomeranče a podlijeme vínem a pomerančovou šťávou. Přilijeme kachní vývar, po chvíli přidáme i obrané kachní maso a smícháme. Nakonec spojíme s uvařenými těstovinami (podle potřeby přilijeme kachní vývar) a přisypeme najemno nasekanou petržel.

Servírování

04.Masovou směs s těstovinami servírujeme do středu hlubokého talíře. Navrch položíme na plátky nakrájenou polovinu jednoho kachního prsa a dokončíme listy petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo