Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 486 kJ / 833 kcal
Bílkoviny
30,00 g
Tuky
60,80 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
43,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině. Vše dobře orestujeme. Přidáme mleté maso a dále restujeme. Přidáme rajčatový protlak a promícháme. Osolíme, přidáme v plátýnku zabalené divoké koření (bobkové listy, černý pepř, nové koření) a čerstvý rozmarýn. Dle potřeby podlijeme vývarem a vaříme doměkka 30 až 45 minut (dle potřeby podléváme zbylým vývarem). K uvařenému masu přidáme hrášek a kukuřici a promícháme.
02.K uvařeným, propasírovaným a ještě teplým bramborám přilejeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. (Smetanu a máslo přiléváme dle potřeby podle typu brambor.) Osolíme a vše dobře zamícháme. Kaše by neměla být příliš řídká.
03.Cukrářský sáček naplníme připravenou bramborovou kaší. Z mletého masa vyjmeme plátýnko s kořením a větvičku rozmarýnu. Ragú rozprostřeme do zapékací mísy a pomocí cukrářského sáčku překryjeme kaší. Zapékáme v předehřáté troubě pod grilem na 250 °C dozlatova (asi 20 až 25 minut).
04.Zapečené ragú z mletého masa můžeme připravovat i v menších zapékacích miskách o velikosti jedné porce.
05.Tento pokrm se v originálu nazývá cottage pie.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT