Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší

play Přehrát video recept
Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 44×
kuchyně

Kuchyně

Britská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si variaci na slavný irský pokrm shepherd's pie podle Romana Pauluse. Recept na ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mletého masa mix Čerstvá porce
  • slunečnicový olej Promienna
  • 1 × mrkev
  • 100 g celeru
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 5 kuliček černého pepře Mikado
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 1 × větvička čerstvého rozmarýnu
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl
  • 100 g mraženého hrášku Icefield
  • 50 g sterilované kukuřice Freshona
  • 500 g vařených pasírovaných brambor
  • 150 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g másla (podle typu brambor)
  • 2 × žloutky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 486 kJ / 833 kcal

Bílkoviny

30,00 g

Tuky

60,80 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

43,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ragú z mletého masa

01.Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině. Vše dobře orestujeme. Přidáme mleté maso a dále restujeme. Přidáme rajčatový protlak a promícháme. Osolíme, přidáme v plátýnku zabalené divoké koření (bobkové listy, černý pepř, nové koření) a čerstvý rozmarýn. Dle potřeby podlijeme vývarem a vaříme doměkka 30 až 45 minut (dle potřeby podléváme zbylým vývarem). K uvařenému masu přidáme hrášek a kukuřici a promícháme.

Bramborová kaše

02.K uvařeným, propasírovaným a ještě teplým bramborám přilejeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. (Smetanu a máslo přiléváme dle potřeby podle typu brambor.) Osolíme a vše dobře zamícháme. Kaše by neměla být příliš řídká.

Zapečené ragú

03.Cukrářský sáček naplníme připravenou bramborovou kaší. Z mletého masa vyjmeme plátýnko s kořením a větvičku rozmarýnu. Ragú rozprostřeme do zapékací mísy a pomocí cukrářského sáčku překryjeme kaší. Zapékáme v předehřáté troubě pod grilem na 250 °C dozlatova (asi 20 až 25 minut).

Servírování

04.Zapečené ragú z mletého masa můžeme připravovat i v menších zapékacích miskách o velikosti jedné porce.

Víte, že ...

05.Tento pokrm se v originálu nazývá cottage pie.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo