Ragú z krkovice a choriza
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šťavnaté hlavní jídlo, které si zvládnete uvařit v jedné hluboké pánvičce. Vepřová krkovice, pikantní chorizo a olivy jsou základem skvělého ragú, které se dobře vaří pro malý i velký počet lidí.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 600 g vepřové krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × cibule
  • 100 g choriza v celku Sol&Mar
  • 3 × bobkové listy Kania
  • 1 × lžíce pálivé mleté papriky Kania
  • 425 ml (1 plechovka) krájených rajčat Freshona
  • 1 l vepřového vývaru
  • 4 × větší brambory
  • svazek čerstvého rozmarýnu
  • 20 × černých oliv bez pecky Baresa
  • 20 × zelených oliv bez pecky Baresa
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 723 kJ / 890 kcal

Bílkoviny

47,50 g

Tuky

49,20 g

Vláknina

11,00 g

Sůl

4,30 g

Sacharidy

67,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ragú:

01.Maso nakrájíme na kostky a vložíme do pánve s rozehřátým olivovým olejem. Osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek a cibuli nadrobno, kostky choriza a necháme krátce restovat. Po chvíli přidáme bobkové listy, mletou papriku, krájená rajčata, vývar a dusíme pod pokličkou na mírném plameni.

02.Když je maso skoro měkké, přidáme zelené a černé olivy bez pecek a dovaříme bez pokličky. Servírujeme posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou spolu s rozmarýnovými bramborami.

Rozmarýnové brambory:

03.Syrové a omyté brambory nakrájíme na měsíčky i se slupkou. Přendáme do zapékací mísy, osolíme, posypeme čerstvým rozmarýnem, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo