Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si pstruha lososovitého vařeného na páře s netradičním bramborovo-okurkovým ragú. Recept Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 281 kJ / 545 kcal
Bílkoviny
33,70 g
Tuky
32,30 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
31,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bramboru oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a poté na nudličky.
02.Tip: Pokud nebudete brambory ihned smažit, namočte je do vody, aby nezčernaly.
03.Brambory osušíme na papírové utěrce, vložíme do hrnce s rozehřátým, ne však rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Vyndáme na papírovou utěrku, necháme okapat přebytečný tuk a osolíme.
04.Filety osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vložíme na pařák.
05.Tip: Vodu, ze které vzniká pára, můžete ochutit třeba bylinkami, kořením nebo bílým vínem.
06.Po uvaření kůži stáhneme a rybu osolíme.
07.Do pánve nalijeme trochu vody, přidáme obě hořčice a med a necháme krátce povařit. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme brambory, které jsme předtím oloupali, nakrájeli na kostky a uvařili v osolené vodě doměkka. Zjemníme máslem, počkáme, až se rozpustí a přidáme nasekanou mátu. Okurku oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kostky a přidáme do pánve.
08.Vařené filety pstruha podáváme s bramborovo-okurkovým ragú, dokončíme smaženou bramborovou slámou a ozdobíme snítkou máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT