Pstruh lososovitý s okurkou, medem a hořčicí

play Přehrát video recept
Pstruh lososovitý s okurkou, medem a hořčicí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si pstruha lososovitého vařeného na páře s netradičním bramborovo-okurkovým ragú. Recept Romana Pauluse.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborová sláma

  • 1 × velká brambora
  • řepkový olej Promienna na smažení
  • mořská sůl v mlýnku Kania

Pstruh lososovitý

  • 4 × filety pstruha lososovitého Čerstvá ryba
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Bramborovo-okurkové ragú

  • 1 × lžíce francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 1 × lžíce kremžské hořčice Mikado
  • 1 × lžíce květového medu Marlene
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 200 g brambor
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé máty
  • 150 g salátové okurky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 281 kJ / 545 kcal

Bílkoviny

33,70 g

Tuky

32,30 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

31,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborová sláma

01.Bramboru oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a poté na nudličky.

02.Tip: Pokud nebudete brambory ihned smažit, namočte je do vody, aby nezčernaly.

03.Brambory osušíme na papírové utěrce, vložíme do hrnce s rozehřátým, ne však rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Vyndáme na papírovou utěrku, necháme okapat přebytečný tuk a osolíme.

Pstruh lososovitý

04.Filety osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vložíme na pařák.

05.Tip: Vodu, ze které vzniká pára, můžete ochutit třeba bylinkami, kořením nebo bílým vínem.

06.Po uvaření kůži stáhneme a rybu osolíme.

Bramborovo-okurkové ragú

07.Do pánve nalijeme trochu vody, přidáme obě hořčice a med a necháme krátce povařit. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme brambory, které jsme předtím oloupali, nakrájeli na kostky a uvařili v osolené vodě doměkka. Zjemníme máslem, počkáme, až se rozpustí a přidáme nasekanou mátu. Okurku oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kostky a přidáme do pánve.

Servírování

08.Vařené filety pstruha podáváme s bramborovo-okurkovým ragú, dokončíme smaženou bramborovou slámou a ozdobíme snítkou máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo