Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Přírodní kuřecí plátek je oblíbenou alternativou ke klasickému řízku, pokud si chcete dopřát trochu odlehčenější jídlo. Recept na přírodní kuřecí řízek připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák a kromě samotného masa se naučíte připravit i sladkokyselou omáčku z citrusových plodů – citronů, limetek a pomerančů – a jednoduchou přílohu v podobě restovaných brambor s česnekem a blanšírované brokolice. Třešničkou na pomyslném dortu už budou jen opražené plátky mandlí!
Energie
3 095 kJ / 740 kcal
Bílkoviny
52,50 g
Tuky
32,20 g
Vláknina
7,10 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
66,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mandle opečeme v suché pánvi. Brokolici rozebereme na růžičky a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme a pokapeme olejem.
02.Brambory uvaříme ve slupce. Následně je rozkrojíme na čtvrtiny a opečeme v pánvi s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Přihodíme nasekaný česnek na plátky a čerstvý tymián. Na závěr přidáme 30 g másla a oblanšírovanou brokolici.
03.Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olejem. Před koncem do pánve přidáme 30 g másla a pánev zakryjeme alobalem.
04.Pomeranče, limetky a citrony odšťavníme. Přelijeme do pánve spolu s třtinovým cukrem. Promícháme a uvaříme omáčku. Po chvíli přidáme 20 g másla, aby se omáčka zredukovala a zhoustla.
05.Přírodní kuřecí prsa servírujeme s citrusovou omáčkou a opečenými brambory s brokolicí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT