Pražma na grilu s kapií, rajčátky a balzamikem

play Přehrát video recept
Pražma na grilu s kapií, rajčátky a balzamikem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Řecká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pražma na grilu patří mezi ty nejlepší recepty z ryb, které můžete vyzkoušet. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto natočil další video recept na přesně tuhle specialitu. Zjistíte, jak pražmu správně okořenit i ochutit citronem nebo rozmarýnem. Zatímco se pražma bude grilovat, připravíte si skvělou přílohu v podobě restované zeleniny – cibule, kapie a cherry rajčátek – s olivami, balsamikem, ale i trochou hnědého cukru pro chuť a krásně zkaramelizovanou kůrčičku. Nakonec stačí už jen přizvat všechny ke stolu!

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pražma zlatá
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × citron
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × kapie
  • 2 × červená cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • 3 × stroužek česnek
  • 10 g třtinový cukr Belbake
  • 150 g cherry rajčata
  • 1 × hrst černé a zelené olivy bez pecek Baresa
  • balzamikový ocet Italiamo
  • 30 g máslo Pilos
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 100 g mix salátů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 063 kJ / 971 kcal

Bílkoviny

76,00 g

Tuky

58,10 g

Vláknina

9,20 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

41,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ryby osolíme a opepříme z obou stran. Naplníme je rozmarýnem a měsíčky citronu. Pokapeme olejem a grilujeme v rozpáleném grilu z obou stran. 

02.Z kapií odstraníme semínka a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky a restujeme v rozpálené pánvi s olejem. Přihodíme nasekanou pálivou papričku a česnek, přisypeme cukr, ochutíme solí a pepřem a dále restujeme. Přidáme překrojená cherry rajčata, černé a zelené olivy a pokapeme balzamikovým octem. Po chvíli přidáme máslo, promícháme a na závěr podle potřeby ochutíme solí či pepřem. K zelenině přidáme nasekanou bazalku a opět důkladně promícháme, aby se všechny chutě propojily.

03.V míse smícháme listový salát, šťávu z ½ citronu, olej, sůl a pepř. 

04.Pražmu servírujeme s kapiovým a listovým salátem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo