Kuchyně
Italská, Řecká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pražma na grilu patří mezi ty nejlepší recepty z ryb, které můžete vyzkoušet. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto natočil další video recept na přesně tuhle specialitu. Zjistíte, jak pražmu správně okořenit i ochutit citronem nebo rozmarýnem. Zatímco se pražma bude grilovat, připravíte si skvělou přílohu v podobě restované zeleniny – cibule, kapie a cherry rajčátek – s olivami, balsamikem, ale i trochou hnědého cukru pro chuť a krásně zkaramelizovanou kůrčičku. Nakonec stačí už jen přizvat všechny ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 063 kJ / 971 kcal
Bílkoviny
76,00 g
Tuky
58,10 g
Vláknina
9,20 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
41,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ryby osolíme a opepříme z obou stran. Naplníme je rozmarýnem a měsíčky citronu. Pokapeme olejem a grilujeme v rozpáleném grilu z obou stran.
02.Z kapií odstraníme semínka a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky a restujeme v rozpálené pánvi s olejem. Přihodíme nasekanou pálivou papričku a česnek, přisypeme cukr, ochutíme solí a pepřem a dále restujeme. Přidáme překrojená cherry rajčata, černé a zelené olivy a pokapeme balzamikovým octem. Po chvíli přidáme máslo, promícháme a na závěr podle potřeby ochutíme solí či pepřem. K zelenině přidáme nasekanou bazalku a opět důkladně promícháme, aby se všechny chutě propojily.
03.V míse smícháme listový salát, šťávu z ½ citronu, olej, sůl a pepř.
04.Pražmu servírujeme s kapiovým a listovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT