Pošírovaný losos s kokosovým mlékem a zeleninou

play Přehrát video recept
Pošírovaný losos s kokosovým mlékem a zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Losos je typickou surovinou asijské kuchyně, proto vyzkoušejte jeho spojení s kokosovým mlékem. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 × čerstvého lososa
  • 100 g másla Pilos
  • 1 × mrkev
  • 4 × brambory
  • ⅓ čínského zelí
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 5 cm kousek zázvoru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × plechovka kokosového mléka Vitasia
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 × limetky            
  • čerstvý koriandr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 806 kJ / 910 kcal

Bílkoviny

38,50 g

Tuky

64,40 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

47,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme zeleninu (mrkev, brambory, bílou část čínského zelí a bílou část lahůdkové cibulky) nakrájenou na stejně velké nudličky. Po chvíli přidáme nadrobno nasekaný česnek, pálivou papričku zbavenou semínek a najemno nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme a podlijeme kokosovým mlékem a vývarem. Promícháme a směs necháme přejít varem.

02.Mezitím připravíme lososa. Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži a nakrájíme na přibližně stejné plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Plátky lososa vložíme do pošírovací směsi a pošírujeme na mírném ohni 10 – 15 minut.

03.Na závěr přidáme zelené části čínského zelí nakrájeného na tenké nudličky a nadrobno nasekaný koriandr. Ochutíme limetkovou šťávou.

Servírování

04.Pošírovaného lososa servírujeme v hlubokých talířích se zeleninou a směsí, v které se pošíroval. Můžeme ozdobit nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo