Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Losos je typickou surovinou asijské kuchyně, proto vyzkoušejte jeho spojení s kokosovým mlékem. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 806 kJ / 910 kcal
Bílkoviny
38,50 g
Tuky
64,40 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
47,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme zeleninu (mrkev, brambory, bílou část čínského zelí a bílou část lahůdkové cibulky) nakrájenou na stejně velké nudličky. Po chvíli přidáme nadrobno nasekaný česnek, pálivou papričku zbavenou semínek a najemno nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme a podlijeme kokosovým mlékem a vývarem. Promícháme a směs necháme přejít varem.
02.Mezitím připravíme lososa. Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži a nakrájíme na přibližně stejné plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Plátky lososa vložíme do pošírovací směsi a pošírujeme na mírném ohni 10 – 15 minut.
03.Na závěr přidáme zelené části čínského zelí nakrájeného na tenké nudličky a nadrobno nasekaný koriandr. Ochutíme limetkovou šťávou.
04.Pošírovaného lososa servírujeme v hlubokých talířích se zeleninou a směsí, v které se pošíroval. Můžeme ozdobit nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT