Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Krůtí maso je populární alternativou rozšířenějšího kuřecího – je mnohdy šťavnatější a chutnější, ale málokdo ví, že se dá připravovat s kořenovou zeleninou a červeným vínem, podobně jako třeba hovězí po burgundsku. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil přesně takový recept, ve kterém se dozvíte, jak maso očistit, orestovat i jak k němu připravit výbornou omáčku z kořenové zeleniny a konzervovaných rajčat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 404 kJ / 574 kcal
Bílkoviny
41,80 g
Tuky
18,20 g
Vláknina
9,40 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
52,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné maso osolíme, opepříme a vkládáme do hrnce s rozehřátým olejem. Za občasného obracení zprudka opékáme. Ochutíme bobkovými listy a natrhaným rozmarýnem. Jakmile je maso opečené, přidáme na hranolky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkve, petržele, celer) a cibuli nasekanou nadrobno.
02.Jakmile zelenina změkne, podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Osolíme, opepříme a přilijeme rajčata z konzervy. Promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka přibližně hodinu. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar.
03.Pomalu dušené krůtí stehno servírujeme v hlubokém talíři posypané nasekanou listovou petrželí. Podáváme s dokřupava opečenými krajíci ciabatty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT