Plněný králičí hřbet a stehna s krémovým špenátem

play Přehrát video recept
Plněný králičí hřbet a stehna s krémovým špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud nevíte, jak připravit králíka, vyzkoušejte recept Romana Pauluse na plněného králíka se špenátem. Najdete ho na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králík s nádivkou

  • 2 × bagetky
  • 0,5 × cibule
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 50 ml čerstvého mléka Pilos 3,5% tuku
  • 2 × vejce “M“
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • listová petržel
  • 1 × kuchaný čerstvý králík bez hlavy Čerstvá porce
  • rostlinný olej Promienna

Krémový špenát

  • 0,5 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos 33 % tuku
  • 240 g spařeného listového špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 047 kJ / 967 kcal

Bílkoviny

77,20 g

Tuky

51,10 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

50,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Nádivka

01.Bagetky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Polovinu najemno nakrájené cibule orestujeme na másle dosklovata. Přilijeme mléko a necháme krátce provařit. Směs přilijeme k nakrájeným bagetkám, přidáme vejce, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel. Nádivku necháme asi 15 minut odležet.

Králík

02.Králíka rozporcujeme na přední část, stehna a hřbet. Hřbet a stehna vykostíme. Přední část, ořez a kosti použijeme na vývar.

03.Připravenou nádivkou naplníme osolená a opepřená stehna a hřbet a pečlivě zabalíme do alobalu, který jsme potřeli olejem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou do výšky 2 cm a za občasného podlévání pečeme asi 1,5 hodiny při teplotě 180 °C. Poté vyndáme z trouby, necháme 15 minut odstát, vybalíme a podáváme.

Krémový špenát

04.Polovinu cibule a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Podlijeme smetanou, necháme zredukovat na hustou konzistenci a odstavíme z ohně. Špenát vyždímeme, pokrájíme na menší kousky, přidáme ke smetanové směsi, osolíme a opepříme.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme porci krémového špenátu, na něj položíme plátek ze hřbetu a kousek stehna.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo