Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud nevíte, jak připravit králíka, vyzkoušejte recept Romana Pauluse na plněného králíka se špenátem. Najdete ho na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 047 kJ / 967 kcal
Bílkoviny
77,20 g
Tuky
51,10 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
50,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bagetky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Polovinu najemno nakrájené cibule orestujeme na másle dosklovata. Přilijeme mléko a necháme krátce provařit. Směs přilijeme k nakrájeným bagetkám, přidáme vejce, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel. Nádivku necháme asi 15 minut odležet.
02.Králíka rozporcujeme na přední část, stehna a hřbet. Hřbet a stehna vykostíme. Přední část, ořez a kosti použijeme na vývar.
03.Připravenou nádivkou naplníme osolená a opepřená stehna a hřbet a pečlivě zabalíme do alobalu, který jsme potřeli olejem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou do výšky 2 cm a za občasného podlévání pečeme asi 1,5 hodiny při teplotě 180 °C. Poté vyndáme z trouby, necháme 15 minut odstát, vybalíme a podáváme.
04.Polovinu cibule a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Podlijeme smetanou, necháme zredukovat na hustou konzistenci a odstavíme z ohně. Špenát vyždímeme, pokrájíme na menší kousky, přidáme ke smetanové směsi, osolíme a opepříme.
05.Na talíř naservírujeme porci krémového špenátu, na něj položíme plátek ze hřbetu a kousek stehna.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT