Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte jeden z nejlepších receptů na plněné papriky. Připravil ho šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se nejenom přichystat směs z vepřového mletého masa, kterou budete papriky plnit (ta samotná se hodí i třeba na karbanátky), ale zjistíte i, jak si uvařit výbornou omáčku, se kterou se papriky budou zapékat. Ta je v základu plná kořenové zeleniny, řapíkatého celeru, cibule a rajčatového protlaku. Jako přílohu si můžete dát třeba rýži nebo opečené bruschetty s listovým salátkem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 935 kJ / 463 kcal
Bílkoviny
23,10 g
Tuky
24,30 g
Vláknina
7,80 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
39,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olejem restujeme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkve, petržele, cibuli) a řapíky celeru. Ochutíme solí, pepřem a nasekanými třemi stroužky česneku.
02.Jakmile se zelenina restuje, k masu přidáme strouhanku, sůl, pepř, najemno nasekaný stroužek česneku, nasekaný tymián, vejce a důkladně promícháme.
03.Jakmile zelenina zezlátne, přidáme protlak, bobkové listy a chvíli opečeme. Podlijeme vroucí vodou a na mírném ohni vaříme.
04.Papriky umyjeme, vršky se stopkou odřízneme a očistíme od semínek. Každou papriku naplníme masovou směsí a přendáme do zapékací mísy. Přelijeme rajčatovou omáčkou a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
05.Těsně před dokončením v rozehřáté pánvi s olejem opečeme krajíce chleba do křupava a zlehka je potřeme česnekem.
06.V misce promícháme nasekaný salát, sůl, pepř, citronovou šťávu a olej.
07.Plněnou papriku servírujeme s omáčkou, salátem a opečenými krajíci chleba.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT