Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou

play Přehrát video recept
Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte nový způsob, jak připravit kuře na grilu? Chcete prolomit kulinářskou rutinu a překvapit své hosty něčím opravdu výjimečným? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na grilovaná kuřecí supreme (prsíčka s křídelní kostí a kůží), která díky citronovo-bylinkové marinádě zůstanou jemná a šťavnatá. Navíc náplň z parmské šunky, mozzarelly a sušených rajčat zajistí, že první už kousnutí bude opravdu okázalým vstupem k letnímu hodování. Jako přílohu si připravte grilované brambory a osvěžující cuketový salát, který celý pokrm skvěle doplní.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou

  • 4 × plátky parmské šunky
  • 12 × lístků čerstvé bazalky
  • 125 g (1 balení) mini mozzarelly
  • 100 g sušených rajčat na slunci
  • 4 × kuřecí supreme (prsní řízky s křídelní kostí a kůží)
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • extra panenský olivový olej
  • pepř
  • sůl

Marinovaná cuketa

  • 1 × cuketa extra panenský olivový olej
  • 2 × lžíce citronové šťávy
  • 100 g cherry rajčat
  • 6 × lístků čerstvé bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

10 225 kJ / 2 444 kcal

Bílkoviny

264,20 g

Tuky

138,90 g

Vláknina

10,50 g

Sůl

7,70 g

Sacharidy

34,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme.

02.Na plátek parmské šunky postupně navrstvíme lístky čerstvé bazalky, mozzarellu, sušená rajčata a vše smotáme do závitku. Kuřecí prso nařízneme, připravený balíček vložíme dovnitř a uzavřeme špejlí.

03.Takto připravená prsa posypeme citronovou kůrou, najemno nasekaným čerstvým tymiánem a pokapeme olivovým olejem. Marinujeme alespoň 1 hodinu v lednici, následně osolíme a 15-20 minut grilujeme na chladnější zóně. Ke konci grilování, asi 5 minut před koncem, lehce zaudíme přidáním namočených odštěpků z tvrdého dřeva do grilu. Nakonec zprudka opečeme na žhavé části, abychom získali křupavou kůrku.

Marinovaná cuketa

04.Cuketu nakrájenou na plátky opepříme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidáme nakrájená rajčata, nasekanou čerstvou bazalku, promícháme a necháme 15-20 minut marinovat.

Servírování

05.Brambory uvaříme ve slupce a po krátkém vychladnutí je rozkrojíme napůl, ogrilujeme a těsně před podáváním osolíme.

06.Podáváme marinovanou cuketu doplněnou opečenými brambory, na kterou položíme kuřecí závitek zbavený špejle a nakonec celý pokrm zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo