Plněná krůtí prsa s hráškem a mátou

play Přehrát video recept
Plněná krůtí prsa s hráškem a mátou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Ochutnejte jemná krůtí prsa s hráškovým pyré dochuceným mátou. Nejnovější recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí prsa

  • 800 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g plátků anglické slaniny Pikok
  • 1 × cibule
  • 150 g žampionů
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × hrst listové petržele
  • 1 × vejce “M“

Hráškové pyré

  • 50 g másla Pilos
  • 1 × cibule
  • 250 g mraženého hrášku Chira
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 10 × listů máty
  • 100 g vařených brambor

Zelenina

  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 30 g šalotky
  • 12 × cherry rajčat
  • 200 g mraženého hrášku Chira

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 836 kJ / 678 kcal

Bílkoviny

63,40 g

Tuky

33,10 g

Vláknina

8,50 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

34,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí prsa

01.Začneme přípravou nádivky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, které orestujeme v pánvi, postupně přidáváme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a restujeme téměř do sucha. Přidáme nasekanou listovou petržel a necháme trochu vychladnout. Poté vmícháme vejce.

02.Krůtí prsa naklepeme paličkou přes potravinovou fólii na tenký plát. Osolíme, opepříme, naneseme připravenou nádivku a zarolujeme. Takto připravenou roládu zabalíme do alobalu, dobře utáhneme a vložíme do zapékací mísy s trochou vody. Do rolády zapíchneme teploměr, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme tak dlouho, až dosáhneme vnitřní teploty 70 °C. Po upečení necháme maso chvíli odpočinout a poté vybalíme.

Hráškové pyré

03.V hrnci s rozpuštěným máslem orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme hrášek, osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka (asi 10 minut). Přilijeme smetanu a přidáme nasekanou mátu. Poté přidáme uvařené brambory nakrájené na malé kostičky a směs tyčovým mixérem rozmixujeme.

Zelenina

04.V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek, osolíme, opepříme a přidáme trochu vody. Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtiny a těsně před dokončením přidáme do pánve, aby se prohřála, ale nerozvařila.

Servírování

05.Plněná krůtí prsa podáváme nakrájená na plátky s hráškovým pyré a připravenou zeleninou. Ozdobíme snítkou máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo