Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Ochutnejte jemná krůtí prsa s hráškovým pyré dochuceným mátou. Nejnovější recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 836 kJ / 678 kcal
Bílkoviny
63,40 g
Tuky
33,10 g
Vláknina
8,50 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
34,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Začneme přípravou nádivky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, které orestujeme v pánvi, postupně přidáváme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a restujeme téměř do sucha. Přidáme nasekanou listovou petržel a necháme trochu vychladnout. Poté vmícháme vejce.
02.Krůtí prsa naklepeme paličkou přes potravinovou fólii na tenký plát. Osolíme, opepříme, naneseme připravenou nádivku a zarolujeme. Takto připravenou roládu zabalíme do alobalu, dobře utáhneme a vložíme do zapékací mísy s trochou vody. Do rolády zapíchneme teploměr, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme tak dlouho, až dosáhneme vnitřní teploty 70 °C. Po upečení necháme maso chvíli odpočinout a poté vybalíme.
03.V hrnci s rozpuštěným máslem orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme hrášek, osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka (asi 10 minut). Přilijeme smetanu a přidáme nasekanou mátu. Poté přidáme uvařené brambory nakrájené na malé kostičky a směs tyčovým mixérem rozmixujeme.
04.V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek, osolíme, opepříme a přidáme trochu vody. Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtiny a těsně před dokončením přidáme do pánve, aby se prohřála, ale nerozvařila.
05.Plněná krůtí prsa podáváme nakrájená na plátky s hráškovým pyré a připravenou zeleninou. Ozdobíme snítkou máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT