Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si pikantní sekanou podle Romana Pauluse a podávejte ji se zeleninou a bulgurem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 925 kJ / 699 kcal
Bílkoviny
35,80 g
Tuky
37,00 g
Vláknina
10,50 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
59,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté maso smícháme (nejlépe v robotu) s nakrájenou pálivou papričkou, mletou paprikou, vejci, namočenou a vyždímanou houskou, nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Z takto připraveného masa vytvarujeme menší šišky sekané, uhladíme vodou, vložíme do zapékací mísy s trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 – 25 minut (podle velikosti).
02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, postupně přidáváme na kostky nakrájený lilek, papriky, cukety, osolíme a opepříme. Přidáme protlak, můžeme lehce podlít vodou a necháme krátce provářet 5 – 10 minut), zelenina by neměla být rozvařená.
03.Bulgur uvaříme dle návodu na obalu, přidáme nasekanou listovou petržel, osolíme a opepříme.
04.Sekanou podáváme nakrájenou na plátky se zeleninou, bulgur servírujeme do misky zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT