Pikantní sekaná se zeleninou a bulgurem

play Přehrát video recept
Pikantní sekaná se zeleninou a bulgurem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si pikantní sekanou podle Romana Pauluse a podávejte ji se zeleninou a bulgurem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sekaná

  • 500 g vepřového mletého masa 100 % XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × housky (nejlépe z předešlého dne)
  • 2 × vejce „M“
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 0,5 × pálivé papričky
  • 1 × lžička ostré mleté papriky Mikado

Zelenina

  • 500 g zeleniny (lilek, paprika 3 barvy, cuketa)
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Bulgur

  • 150 g bulguru Arax
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 925 kJ / 699 kcal

Bílkoviny

35,80 g

Tuky

37,00 g

Vláknina

10,50 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

59,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Sekaná

01.Mleté maso smícháme (nejlépe v robotu) s nakrájenou pálivou papričkou, mletou paprikou, vejci, namočenou a vyždímanou houskou, nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Z takto připraveného masa vytvarujeme menší šišky sekané, uhladíme vodou, vložíme do zapékací mísy s trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 – 25 minut (podle velikosti).

Zelenina

02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, postupně přidáváme na kostky nakrájený lilek, papriky, cukety, osolíme a opepříme. Přidáme protlak, můžeme lehce podlít vodou a necháme krátce provářet 5 – 10 minut), zelenina by neměla být rozvařená.

Bulgur

03.Bulgur uvaříme dle návodu na obalu, přidáme nasekanou listovou petržel, osolíme a opepříme.

Servírování

04.Sekanou podáváme nakrájenou na plátky se zeleninou, bulgur servírujeme do misky zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo