Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Základem vynikajících pečených kuřecích křidélek je dobrá marináda. O tom své ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, a tak připravil recept na pikantní křídla marinovaná ve směsi rajčatového protlaku, hořčice, medu a pálivé papriky. Kromě toho se naučíte upéct batáty jako přílohu a také namíchat skvělý a jednoduchý dip z řeckého jogurtu, citronové šťávy, česneku a čerstvých bylinek podle svého výběru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 797 kJ / 669 kcal
Bílkoviny
54,00 g
Tuky
31,90 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
44,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Křídla důkladně obalíme v marinádě, kterou připravíme smícháním všech ostatních surovin (stroužek česneku nastrouháme). Přikryjeme fólií a alespoň 30 minut marinujeme v chladničce. Potom je dáme na plech vystlaný papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
02.Batáty umyjeme, nakrájíme na větší kusy, pokapeme olejem, šťávou z poloviny citronu, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme je na plech s křídly a pokračujeme v pečení dalších asi 45 minut.
03.Salát ochutíme olejem, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem.
04.Dip připravíme smícháním najemno nasekaných bylinek, jogurtu, strouhaného česneku a citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.
05.Na talíř naservírujeme pikantní křidélka i s batáty a přelijeme výpekem. Přidáme salát a dip, který podáváme v samostatné mističce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT