Pikantní kuřecí křidélka s batáty a jogurtovým dipem

play Přehrát video recept
Pikantní kuřecí křidélka s batáty a jogurtovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Základem vynikajících pečených kuřecích křidélek je dobrá marináda. O tom své ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, a tak připravil recept na pikantní křídla marinovaná ve směsi rajčatového protlaku, hořčice, medu a pálivé papriky. Kromě toho se naučíte upéct batáty jako přílohu a také namíchat skvělý a jednoduchý dip z řeckého jogurtu, citronové šťávy, česneku a čerstvých bylinek podle svého výběru.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pikantní křidélka

  • 800 g kuřecích křídel Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 2 × lžíce plnotučné hořčice Kania
  • 2 × lžíce medu
  • 2 × lžíce mleté pálivé papriky Kania
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × stroužek česneku

Batáty a salát

  • 500 g batátů
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 g salátu mix

Jogurtový dip

  • 1 × hrst čerstvých bylinek (bazalka, máta, pažitka)
  • 250 g řeckého jogurtu Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × stroužek česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 797 kJ / 669 kcal

Bílkoviny

54,00 g

Tuky

31,90 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

44,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pikantní křidélka:

01.Křídla důkladně obalíme v marinádě, kterou připravíme smícháním všech ostatních surovin (stroužek česneku nastrouháme). Přikryjeme fólií a alespoň 30 minut marinujeme v chladničce. Potom je dáme na plech vystlaný papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

Batáty a salát:

02.Batáty umyjeme, nakrájíme na větší kusy, pokapeme olejem, šťávou z poloviny citronu, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme je na plech s křídly a pokračujeme v pečení dalších asi 45 minut. 

03.Salát ochutíme olejem, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem. 

Jogurtový dip:

04.Dip připravíme smícháním najemno nasekaných bylinek, jogurtu, strouhaného česneku a citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.

Servírování:

05.Na talíř naservírujeme pikantní křidélka i s batáty a přelijeme výpekem. Přidáme salát a dip, který podáváme v samostatné mističce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo