Pikantní kuřecí kari kousky s tarhoňou

play Přehrát video recept
Pikantní kuřecí kari kousky s tarhoňou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská, Orientální

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Víte, co je to tarhoňa? Šéfkuchař Marcel Ihnačák přichystal recept na kuřecí kousky na kari právě s touto netradiční specialitou – těstovinami připravovanými nejčastěji na Slovensku a v Maďarsku. Ve video receptu se dozvíte, jak kuřecí kousky připravit, aby se osmažily krásně dozlatova, i jak připravit tarhoňu – jak ji orestovat i správně uvařit. Nakonec si pochutnáte na skvělém receptu, který je zajímavým spojením slovenské a orientální kuchyně.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích spodních a horních stehen Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Belbake na obalování
  • olivový olej na smažení Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 × lžička mleté pálivé papriky Kania
  • 1 × lžička kari koření Kania
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 500 g tarhoňy Tiradell
  • čerstvá pažitka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 690 kJ / 882 kcal

Bílkoviny

41,70 g

Tuky

46,10 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

1,25 g

Sacharidy

69,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pikantní kari kousky:

01.Kuřecí stehna přesekneme na menší kousky, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Restujeme je zprudka, v rozehřátém hrnci s olejem, ze všech stran dozlatova. Potom přidáme nadrobno nasekané stroužky česneku a tymián. Po chvíli ochutíme pálivou paprikou a kari kořením, stáhneme oheň a krátce opečeme. Přilijeme víno a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Potom podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka přibližně 30–45 minut. Těsně před dokončením přilijeme smetanu, promícháme a ještě dvě minuty povaříme.

Tarhoňa:

02.V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme tarhoňu, osolíme a opékáme. Jakmile získá zlatavou barvu, zalijeme vroucí vodou (asi 0,5 cm nad tarhoňu), přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 10 minut. Na závěr přimícháme nasekanou pažitku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo