Kuchyně
Slovenská, Orientální
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Víte, co je to tarhoňa? Šéfkuchař Marcel Ihnačák přichystal recept na kuřecí kousky na kari právě s touto netradiční specialitou – těstovinami připravovanými nejčastěji na Slovensku a v Maďarsku. Ve video receptu se dozvíte, jak kuřecí kousky připravit, aby se osmažily krásně dozlatova, i jak připravit tarhoňu – jak ji orestovat i správně uvařit. Nakonec si pochutnáte na skvělém receptu, který je zajímavým spojením slovenské a orientální kuchyně.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 690 kJ / 882 kcal
Bílkoviny
41,70 g
Tuky
46,10 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
1,25 g
Sacharidy
69,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí stehna přesekneme na menší kousky, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Restujeme je zprudka, v rozehřátém hrnci s olejem, ze všech stran dozlatova. Potom přidáme nadrobno nasekané stroužky česneku a tymián. Po chvíli ochutíme pálivou paprikou a kari kořením, stáhneme oheň a krátce opečeme. Přilijeme víno a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Potom podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka přibližně 30–45 minut. Těsně před dokončením přilijeme smetanu, promícháme a ještě dvě minuty povaříme.
02.V druhém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme tarhoňu, osolíme a opékáme. Jakmile získá zlatavou barvu, zalijeme vroucí vodou (asi 0,5 cm nad tarhoňu), přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 10 minut. Na závěr přimícháme nasekanou pažitku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT