Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Víte, jak připravit bylinkové noky a s čím je podávat? Nejlépe s pikantní hovězím gulášem podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 435 kJ / 1 299 kcal
Bílkoviny
77,50 g
Tuky
56,90 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
4,40 g
Sacharidy
112,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rendlíku necháme rozpustit 2 lžíce vepřového sádla, přidáme nadrobno nakrájené cibuli a česnek, osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájené pálivé papričky zbavené semínek. Rozmarýn nasekáme nadrobno, spolu s masem přidáme k základu, promícháme a restujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, promícháme, podlijeme vínem a chvíli vaříme, aby se odpařil alkohol. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou 1,5 – 2 hodiny. Těsně před dokončením připravíme jíšku. V pánvi rozpustíme lžíci vepřového sádla, přidáme 2 lžíce hladké mouky a na mírném ohni připravíme světle hnědou jíšku, kterou přidáme do guláše a ještě chvíli povaříme.
02.Obě mouky smícháme s nadrobno nasekanými bylinkami, solí, pepřem, najemno nastrouhaným stroužkem česneku a vejcem, postupně přiléváme mléko, až vznikne hustá kaše. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme, pomocí sítka a stěrky na halušky do něj protlačíme těsto a důkladně promícháme, aby se neslepily. Vaříme, až vyplavou na hladinu, 2 - 3 minuty. Uvařené halušky scedíme a přidáme máslo.
03.Hovězí guláš servírujeme v hlubším talíři s bylinkovými haluškami, posypeme nakrájenou pálivou papričkou a lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT