Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si penne s lilkem a masovými kuličkami podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 195 kJ / 1 003 kcal
Bílkoviny
46,30 g
Tuky
50,10 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
2,24 g
Sacharidy
89,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme vypotit (10 – 15 minut). Vodu, kterou lilek pustil, vyždímáme, v hrnci z rozpáleným olejem usmažíme dozlatova a přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
02.Mleté maso smícháme ideálně za pomoci robota s cibulí nakrájenou nadrobno, oreganem, osolíme a opepříme. Z ochuceného masa připravíme kuličky, které opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme dozlatova česnek nakrájený na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papričku, podlijeme bílým vínem a necháme provařit. Přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni probublávat. Do omáčky vložíme hotové masové kuličky a smažený lilek a krátce provaříme. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a uvařené těstoviny. Těstoviny by měly být spíše tvrdší, protože se ještě dovaří v omáčce. Pokud omáčka po přidání těstovin příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody z vaření těstovin.
04.Pokrm můžeme servírovat ve větší míse doprostřed stolu, zakápneme olivovým olejem, posypeme hoblinkami sýru parmiggiano reggiano a ozdobíme snítkou bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT