Penne s lilkem a masovými kuličkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si penne s lilkem a masovými kuličkami podle Romana Pauluse.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažený lilek

  • 1 × lilek
  • řepkový olej Promienna

Masové kuličky

  • 600 g mletého masa mix 100 % XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g cibule
  • oregano Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Omáčka

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 50 ml suchého bílého vína Soave
  • 850 ml krájených rajčat s bazalkou Freshona (2 plechovky)

Těstoviny

  • 400 g bezvaječných těstovin penne Combino
  • 8 × cherry rajčat
  • hoblinky sýru parmigiano reggiano Lovilio
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 195 kJ / 1 003 kcal

Bílkoviny

46,30 g

Tuky

50,10 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

2,24 g

Sacharidy

89,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Smažený lilek

01.Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme vypotit (10 – 15 minut). Vodu, kterou lilek pustil, vyždímáme, v hrnci z rozpáleným olejem usmažíme dozlatova a přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Masové kuličky

02.Mleté maso smícháme ideálně za pomoci robota s cibulí nakrájenou nadrobno, oreganem, osolíme a opepříme. Z ochuceného masa připravíme kuličky, které opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje.

Omáčka

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme dozlatova česnek nakrájený na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papričku, podlijeme bílým vínem a necháme provařit. Přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni probublávat. Do omáčky vložíme hotové masové kuličky a smažený lilek a krátce provaříme. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a uvařené těstoviny. Těstoviny by měly být spíše tvrdší, protože se ještě dovaří v omáčce. Pokud omáčka po přidání těstovin příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody z vaření těstovin.

Servírování

04.Pokrm můžeme servírovat ve větší míse doprostřed stolu, zakápneme olivovým olejem, posypeme hoblinkami sýru parmiggiano reggiano a ozdobíme snítkou bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo