Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Těstoviny lze připravit na tisíc způsobů, jedním z nich jsou penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 100 kJ / 980 kcal
Bílkoviny
44,80 g
Tuky
49,80 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
0,54 g
Sacharidy
89,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Penne vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě. Scedíme přes sítko.
02.Brokolici rozdělíme na růžičky, vaříme do osolené vroucí vody asi na 3 až 4 minuty (podle velikosti růžiček) a poté scedíme přes sítko. Vychladlé nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky. Restujeme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli a česneku. Opepříme, osolíme a dobře orestujeme. Podlijeme vývarem a krátce dusíme. Poté přidáme mascarpone, které necháme rozpustit.
03.Aby se penne s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Do rozehřáté pánve přendáme polovinu omáčky a uvařených penne. Promícháme a přidáme kousky uvařené brokolice. Krátce povaříme. Bazalku nakrájíme nadrobno a přidáme do pánve. Promícháme a necháme spojit.
04.Penne podáváme v hlubokém talíři posypané nasucho opraženými kešu oříšky a hoblinkami sýra Grana Padano. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT