Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Pečený vepřový bůček je jídlo, kterým najednou zasytíte všechny hosty, i ty nečekané! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil video recept na netradiční vepřový bok s jablkovým salátem jako přílohou. Naučíte se, jak správně bůček nařezat i jak připravit netradiční marinádu ze zázvoru, česneku a kremžské hořčice. Až se bude namarinovaný bůček (podlitý jablečným džusem!) připravíte si i salát jako přílohu. Do něj přijdou kromě jablek i orestované ořechy, na nudličky nakrájené papriky a ledový salát.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 636 kJ / 1 825 kcal
Bílkoviny
33,50 g
Tuky
174,90 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
29,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bůček na kůži nařežeme a přendáme na plech. Osolíme, opepříme a potřeme marinádou, kterou si připravíme z nasekaného zázvoru, česneku, hořčice, oleje, kmínu, soli a pepře.
02.Podlijeme jablečným džusem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 2 hodiny.
03.Během celé doby pečení podléváme výpekem a podle potřeby přilijeme džus.
04.Ořechy v pánvi nasucho opražíme.
05.V míse promícháme jablka nakrájená na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, pálivé papričky bez semínek, ledový salát a lahůdkovou cibulku. Zastříkneme citronovou šťávou, ochutíme olejem, solí a pepřem. Na závěr přimícháme nasekanou mátu.
06.Porci pečeného bůčku podáváme se salátem, posypeme ořechy a ochutíme lžící kysané smetany.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT