Pečený pstruh se schwarzwaldskou šunkou s olivovými bramborami

play Přehrát video recept
Pečený pstruh se schwarzwaldskou šunkou s olivovými bramborami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na přípravu pstruha? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pečeného pstruha se schwarzwaldskou šunkou a pečenými bramborami.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pstruh

  • 4 × čerství pstruzi duhoví
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × lžíce sekané listové petržele
  • 8 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × stroužky česneku

Olivové brambory

  • 300 g vařených brambor
  • 50 g cukety
  • 4 × stroužky česneku
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 50 g oloupaných rajčat bez jadřinců
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 984 kJ / 713 kcal

Bílkoviny

72,00 g

Tuky

38,60 g

Vláknina

2,30 g

Sůl

3,70 g

Sacharidy

19,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pstruh:

01.Pstruhy vykostíme a připravíme filety s kůží.

02.Tip: Jak se filetuje pstruh, vám ukáže Roman Paulus v jedno z triků Kulinářské akademie Lidlu.

03.Filety osolíme, opepříme, posypeme nasekanou listovou petrželí a stranou bez kůže přiložíme k sobě. Plátky šunky rozpůlíme podélně, filety do šunky zabalíme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje. Těsně před dokončením přidáme do pánve rozmáčklé stroužky česneku.

Olivové brambory:

04.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme na kostky nakrájené vařené brambory, osolíme, přidáme cuketu nakrájenou na kostky a česnek na plátky, po chvíli i olivy na kolečka a oloupaná, na kostky nakrájená rajčata zbavená jadřinců a nakrájenou bazalku.

Servírování:

05.Opečeného pstruha podáváme s připravenými bramborami se zeleninou, ozdobíme snítkou bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo