Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Může vůbec existovat lehký recept, který je zároveň úžasně chutný? Samozřejmě, tady je! Šéfkuchař Roman Paulus přichystal neobvyklý salát s kedlubnou (či řapíkatým celerem), kukuřicí, chia semínky, bylinkami a jogurtem, případně zakysanou smetanou. Ten se skvěle hodí jako příloha k bílému masu. Pochutnáte si na něm třeba s kuřecím, ale Roman Paulus tentokrát zvolil lososovitého pstruha. Dozvíte se, jak ho správně připravit a okořenit i jak ho opéct, aby nejlépe vynikla jeho chuť. Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 973 kJ / 472 kcal
Bílkoviny
37,10 g
Tuky
27,90 g
Vláknina
9,10 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
21,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet.
02.Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
03.V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT