Pečený pstruh se salátem z kedlubny a kukuřice

play Přehrát video recept
Pečený pstruh se salátem z kedlubny a kukuřice
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Může vůbec existovat lehký recept, který je zároveň úžasně chutný? Samozřejmě, tady je! Šéfkuchař Roman Paulus přichystal neobvyklý salát s kedlubnou (či řapíkatým celerem), kukuřicí, chia semínky, bylinkami a jogurtem, případně zakysanou smetanou. Ten se skvěle hodí jako příloha k bílému masu. Pochutnáte si na něm třeba s kuřecím, ale Roman Paulus tentokrát zvolil lososovitého pstruha. Dozvíte se, jak ho správně připravit a okořenit i jak ho opéct, aby nejlépe vynikla jeho chuť. Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kedlubny
  • 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona
  • 2 × lžíce bio chia semínek
  • 125 ml plnotučného bílého jogurtu Pilos
  • hrst čerstvé sekané listové petržele
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • 4 × filety pstruha lososovitého s kůží
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 973 kJ / 472 kcal

Bílkoviny

37,10 g

Tuky

27,90 g

Vláknina

9,10 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

21,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet.

02.Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.

03.V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo