Pečený pstruh lososovitý v solné krustě

play Přehrát video recept
Pečený pstruh lososovitý v solné krustě
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tradičním vánočním receptem je kapr s bramborovým salátem, ale jindy během svátků si můžete dopřát rybu i krapet originálněji. Vyzkoušejte třeba recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil pstruha lososovitého v solné krustě. Naučíte se, jak připravit samotnou směs na solnou krustu i jak si vyhrát s netradiční přílohou. Ta se skládá ze salátu, restované cukety, ale hlavně sušených rajčat a rozinek vařených v bílém víně.


Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • bílé polosladké víno
  • 1 × hrst rozinky Alesto
  • 1 × hrst vlašské ořechy Alesto
  • 1 kg hrubozrnná sůl
  • 1,5 × bio citron
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 1 × pstruh lososovitý
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × cuketa
  • 1 × hrst sušená rajčata Italiamo
  • 1 × hrst listový salát mix

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 964 kJ / 708 kcal

Bílkoviny

47,30 g

Tuky

50,40 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

23,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V menším hrnci s vínem uvaříme rozinky. V suché pánvi orestujeme ořechy. 

02.Jakmile se rozinky začnou vařit, připravíme směs ze soli, citronové kůry z jednoho citronu, nasekaného tymiánu a studené vody, tak aby vznikla hustá kaše. 

03.Rybu ze spodní strany podélně nařízneme, odsekneme ocas, naplníme ji kousky z jednoho citronu (toho bez kůry) a tymiánem. Na plech s pečicím papírem dáme část solné směsi, na ní položíme rybu, kterou opět přikryjeme solnou směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 15 minut.

04.Během pečení ryby nakrájíme umytou cuketu na tenké plátky, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s olejem. Sušená rajčata překrojíme na menší kousky. 

05.Rozinky přecedíme a do mísy nasypeme rozlámané opečené ořechy, scezené rozinky, sušená rajčata, citronovou šťávu z půlky citronu (trochu si necháme na zastříknutí ryby), sůl, pepř a pár kapek oleje. Přidáme mix listového salátu, opečenou cuketu a všechno spolu zlehka promícháme. 

06.Po dopečení ryby odstraníme tupou stranou nože solnou krustu. Stáhneme kůži a pstruha pokapeme zbylou citronovou šťávou.  

07.Pečeného pstruha servírujeme s porcí salátu s cuketou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo