Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Tradičním vánočním receptem je kapr s bramborovým salátem, ale jindy během svátků si můžete dopřát rybu i krapet originálněji. Vyzkoušejte třeba recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil pstruha lososovitého v solné krustě. Naučíte se, jak připravit samotnou směs na solnou krustu i jak si vyhrát s netradiční přílohou. Ta se skládá ze salátu, restované cukety, ale hlavně sušených rajčat a rozinek vařených v bílém víně.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 964 kJ / 708 kcal
Bílkoviny
47,30 g
Tuky
50,40 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
23,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V menším hrnci s vínem uvaříme rozinky. V suché pánvi orestujeme ořechy.
02.Jakmile se rozinky začnou vařit, připravíme směs ze soli, citronové kůry z jednoho citronu, nasekaného tymiánu a studené vody, tak aby vznikla hustá kaše.
03.Rybu ze spodní strany podélně nařízneme, odsekneme ocas, naplníme ji kousky z jednoho citronu (toho bez kůry) a tymiánem. Na plech s pečicím papírem dáme část solné směsi, na ní položíme rybu, kterou opět přikryjeme solnou směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 15 minut.
04.Během pečení ryby nakrájíme umytou cuketu na tenké plátky, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s olejem. Sušená rajčata překrojíme na menší kousky.
05.Rozinky přecedíme a do mísy nasypeme rozlámané opečené ořechy, scezené rozinky, sušená rajčata, citronovou šťávu z půlky citronu (trochu si necháme na zastříknutí ryby), sůl, pepř a pár kapek oleje. Přidáme mix listového salátu, opečenou cuketu a všechno spolu zlehka promícháme.
06.Po dopečení ryby odstraníme tupou stranou nože solnou krustu. Stáhneme kůži a pstruha pokapeme zbylou citronovou šťávou.
07.Pečeného pstruha servírujeme s porcí salátu s cuketou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT