Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte nový recept Romana Pauluse na dokonalého lososa s tatarákem z čerstvých a sušených rajčat. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 463 kJ / 589 kcal
Bílkoviny
41,40 g
Tuky
31,40 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
30,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čerstvá rajčata se slupkou nakrájíme na čtvrtky a vydlabeme jádřince. Dužinu nakrájíme na kostičky a přendáme do mísy. Sušená rajčata nakrájíme také na kostičky a přidáme do mísy. Ochutíme najemno nakrájenou cibulí a česnekem, asi 4 lístky jemně nakrájené bazalky, 1 lžíci balzamika, 2 lžícemi olivového oleje, špetkou soli a pepře a důkladně promícháme.
02.Hrst bazalky a 200 ml olivového oleje rozmixujeme tyčovým mixérem.
03.Lososa zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Poté otočíme a pomalu pečeme z druhé strany. Stáhneme z ohně a necháme pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý.
04.Čerstvou rukolu omyjeme, osušíme a dáme do misky. Ochutíme 1 lžící balzamika, 2 lžícemi olivového oleje, špetkou cukru, soli a pepře a důkladně promícháme.
05.Do hlubokého talíře servírujeme rajčatový tatarák (nejlépe pomocí kulaté formičky), na něj poklademe marinovanou rukolu a navrch položíme pečeného lososa. Nakonec celý pokrm pokapeme bazalkovým olejem. Jako přílohu podáváme plátky rozpečené bagety.
06.Tip: Zbylý bazalkový olej můžeme skladovat v lednici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT