Pečený losos s rajčatovým tatarákem

play Přehrát video recept
Pečený losos s rajčatovým tatarákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte nový recept Romana Pauluse na dokonalého lososa s tatarákem z čerstvých a sušených rajčat. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × filety čerstvého lososa
  • 300 g čerstvých rajčat
  • 100 g sušených rajčat Baresa
  • 30 g cibule
  • 1 × stroužek česneku
  • čerstvá bazalka
  • 2 × lžíce balzamika Acentino
  • olivový olej Biotrend
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 g rukoly
  • špetka cukru krystal Castello
  • 1 × česneková bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 463 kJ / 589 kcal

Bílkoviny

41,40 g

Tuky

31,40 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

30,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rajčatový tatarák

01.Čerstvá rajčata se slupkou nakrájíme na čtvrtky a vydlabeme jádřince. Dužinu nakrájíme na kostičky a přendáme do mísy. Sušená rajčata nakrájíme také na kostičky a přidáme do mísy. Ochutíme najemno nakrájenou cibulí a česnekem, asi 4 lístky jemně nakrájené bazalky, 1 lžíci balzamika, 2 lžícemi olivového oleje, špetkou soli a pepře a důkladně promícháme.

Bazalkový olej

02.Hrst bazalky a 200 ml olivového oleje rozmixujeme tyčovým mixérem.

Pečený losos

03.Lososa zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Poté otočíme a pomalu pečeme z druhé strany. Stáhneme z ohně a necháme pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý.

Rukola

04.Čerstvou rukolu omyjeme, osušíme a dáme do misky. Ochutíme 1 lžící balzamika, 2 lžícemi olivového oleje, špetkou cukru, soli a pepře a důkladně promícháme.

Servírování

05.Do hlubokého talíře servírujeme rajčatový tatarák (nejlépe pomocí kulaté formičky), na něj poklademe marinovanou rukolu a navrch položíme pečeného lososa. Nakonec celý pokrm pokapeme bazalkovým olejem. Jako přílohu podáváme plátky rozpečené bagety.

06.Tip: Zbylý bazalkový olej můžeme skladovat v lednici.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo