Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
„Furt králíka?!“ Jestli vám v dětství lezlo králičí maso ušima, tak tentokrát si pro změnu skvěle pochutnáte. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na nadívaného králíka s červeným zelím. Dozvíte se vše: jak připravit nádivku se sušeným ovocem a petrželkou, jak udělat králičí roládu a jak ji upéct v alobalu bez nutnosti svazování. Naučíte se také připravovat sladké dušené červené zelí s karamelem, portským vínem, ovocnými šťávami a jablky. Na samém konci toho všeho vás čeká výborný slavnostní nedělní oběd pro celou rodinu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 235 kJ / 1 012 kcal
Bílkoviny
85,80 g
Tuky
43,70 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
64,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jednu najemno nakrájenou cibuli zlehka zpěníme na másle a přelijeme přes nakrájené housky. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané sušené ovoce a ořechy a dochutíme sekanou listovou petrželí. Necháme asi 15 minut odležet.
02.Hřbet a zadní běhy králíka vykostíme, osolíme a opepříme.
: Jak vykostit králičí hřbet a stehno se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
03.Králičí maso naplníme nádivkou (pokud máme ledvinky, přidáme je k nádivce). Alobalem pomazaným olejem zabalíme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a balíčky pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C minimálně hodinu.
04.V hrnci necháme zkaramelizovat cukr, poté přidáme jednu najemno nakrájenou cibuli a po chvíli podlijeme portským, pomerančovou a jablečnou šťávou. Ochutíme skořicí, kmínem, vložíme nakrouhané zelí, jablka nakrájená na kostky a dusíme do měkka přibližně 30 minut.
05.Hotové zelí ještě dochutíme podle potřeby solí, octem a necháme už jen krátce provařit.
06.Do hlubokého talíře servírujeme porci zelí, část králičího stehna i plátek ze hřbetu. Ozdobíme lístkem petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT