Pečený králík s ořechovou nádivkou a červeným zelím

play Přehrát video recept
Pečený králík s ořechovou nádivkou a červeným zelím
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

„Furt králíka?!“ Jestli vám v dětství lezlo králičí maso ušima, tak tentokrát si pro změnu skvěle pochutnáte. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na nadívaného králíka s červeným zelím. Dozvíte se vše: jak připravit nádivku se sušeným ovocem a petrželkou, jak udělat králičí roládu a jak ji upéct v alobalu bez nutnosti svazování. Naučíte se také připravovat sladké dušené červené zelí s karamelem, portským vínem, ovocnými šťávami a jablky. Na samém konci toho všeho vás čeká výborný slavnostní nedělní oběd pro celou rodinu.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × cibule
  • 2 × housky 
  • 2 × vejce „M“
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g směsi ořechů a sušeného ovoce Alesto
  • 2 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 1 × kuchaný králík bez hlavy Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžíce řepkového oleje Vita D'or
  • 2 × lžíce krupicového cukru Belbake
  • 100 ml Tawny Port portského likérového vína Armilar
  • 100 ml 100% pomerančové šťávy Solevita
  • 100 ml 100% jablečné šťávy Solevita
  • špetka mleté skořice
  • špetka celého kmínu
  • 300 g červeného zelí
  • 2 × jablka
  • 2 × lžíce octa

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 235 kJ / 1 012 kcal

Bílkoviny

85,80 g

Tuky

43,70 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

64,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jednu najemno nakrájenou cibuli zlehka zpěníme na másle a přelijeme přes nakrájené housky. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané sušené ovoce a ořechy a dochutíme sekanou listovou petrželí. Necháme asi 15 minut odležet.

02.Hřbet a zadní běhy králíka vykostíme, osolíme a opepříme.

: Jak vykostit králičí hřbet a stehno se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

03.Králičí maso naplníme nádivkou (pokud máme ledvinky, přidáme je k nádivce). Alobalem pomazaným olejem zabalíme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a balíčky pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C minimálně hodinu.

04.V hrnci necháme zkaramelizovat cukr, poté přidáme jednu najemno nakrájenou cibuli a po chvíli podlijeme portským, pomerančovou a jablečnou šťávou. Ochutíme skořicí, kmínem, vložíme nakrouhané zelí, jablka nakrájená na kostky a dusíme do měkka přibližně 30 minut.

05.Hotové zelí ještě dochutíme podle potřeby solí, octem a necháme už jen krátce provařit.

06.Do hlubokého talíře servírujeme porci zelí, část králičího stehna i plátek ze hřbetu. Ozdobíme lístkem petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo