Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Zařaďte ryby do svého jídelníčku a připravte si pečeného candáta s hráškem a bramborovými noky podle receptu Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 359 kJ / 564 kcal
Bílkoviny
37,10 g
Tuky
28,10 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
39,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cherry rajčata rozkrojíme na poloviny a poklademe na plech (řeznou stranou nahoru). Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 90 °C asi 20 minut.
02.Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce a žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučeném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku, rozkrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme noky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 – 4 minuty.
03.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit lžíci másla, zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou mátu a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme uvařené noky, necháme krátce povařit a přidáme hrášek a lžíci másla na zjemnění omáčky.
04.Filety candáta na kůži nařízneme a osolíme, poté osolíme a opepříme na druhé straně. Opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem nejprve na straně s kůží dokřupava. Stáhneme plamen, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, čerstvé bylinky a kousek másla, rybu otočíme a dopečeme na druhé straně.
05.Pokrm podáváme do hlubšího talíře. Noky s hráškem servírujeme s omáčkou, candáta s výpekem a přidáme i rozpečená rajčata.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT