Pečený candát s blanšírovanou kedlubnou

play Přehrát video recept
Pečený candát s blanšírovanou kedlubnou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte pečeného candáta s blanšírovanou kedlubnou podle Romana Pauluse. Je to skvělý způsob na lehčí oběd nebo večeři. 

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × kedlubny
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × filety s kůží candáta obecného
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Promienna
  • 4 × stroužky česneku
  • 130 g másla Pilos
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 g vařené Bio červené čočky Bonitas
  • 2 × lžíce čerstvé sekané máty + lístky na ozdobu
  • 12 × cherry rajčat

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 121 kJ / 507 kcal

Bílkoviny

35,46 g

Tuky

35,57 g

Vláknina

5,88 g

Sůl

1,64 g

Sacharidy

13,77 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na nudličky a lehce zblanšírujeme v osolené vroucí vodě, zcedíme a zchladíme pod proudem studené vody.

02.Candáta nařízneme na kůži, stranu s kůží pouze osolíme, druhou stranu i opepříme a pečeme v rozehřáté pánvi na oleji na kůži dozlatova, následně přidáme česnek, studené máslo, otočíme a necháme ve vypnuté pánvi dojít.

03.Zeleninový vývar přivedeme k varu, osolíme, přidáme studené máslo a metličkou jej zašleháme, přidáme spařenou červenou čočku, necháme krátce provařit, přidáme vyždímanou kedlubnu, počkáme až se ingredience spojí a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu.

04.Cherry rajčata krátce ponoříme do rozehřátého olivového oleje, posléze oloupeme, osolíme, opepříme a použijeme na dozdobení porce spolu s několika lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo