Pečený candát s blanšírovanou kedlubnou

play Přehrát video recept
Pečený candát s blanšírovanou kedlubnou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte pečeného candáta s blanšírovanou kedlubnou podle Romana Pauluse. Je to skvělý způsob na lehčí oběd nebo večeři. 

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 2 × kedlubny
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × filety s kůží candáta obecného
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Promienna
  • 4 × stroužky česneku
  • 130 g másla Pilos
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 g vařené Bio červené čočky Bonitas
  • 2 × lžíce čerstvé sekané máty + lístky na ozdobu
  • 12 × cherry rajčat

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 121 kJ / 507 kcal

Bílkoviny

35,46 g

Tuky

35,57 g

Vláknina

5,88 g

Sůl

1,64 g

Sacharidy

13,77 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na nudličky a lehce zblanšírujeme v osolené vroucí vodě, zcedíme a zchladíme pod proudem studené vody.

02.Candáta nařízneme na kůži, stranu s kůží pouze osolíme, druhou stranu i opepříme a pečeme v rozehřáté pánvi na oleji na kůži dozlatova, následně přidáme česnek, studené máslo, otočíme a necháme ve vypnuté pánvi dojít.

03.Zeleninový vývar přivedeme k varu, osolíme, přidáme studené máslo a metličkou jej zašleháme, přidáme spařenou červenou čočku, necháme krátce provařit, přidáme vyždímanou kedlubnu, počkáme až se ingredience spojí a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu.

04.Cherry rajčata krátce ponoříme do rozehřátého olivového oleje, posléze oloupeme, osolíme, opepříme a použijeme na dozdobení porce spolu s několika lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo