Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Pečené vepřové je skvělá pochoutka, která chutná nejlépe se sklenicí vychlazeného piva. Ale nakupte raději i černé pivo, protože tentokrát se vám bude hodit i k podlévání. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřové na černém pivu s pečenými brambory a česnekovým chlebem. Na začátek se naučíte připravit zázvorovou marinádu, která se nehodí jen na vepřové, ale klidně i na kuřecí nebo jiné maso. Kromě zázvory a oleje budete na její přípravu potřebovat ještě česnek, rozmarýn a pálivou papričku. Až bude maso namarinované, stačí ho dát do trouby, časem přidat brambory a můžete podávat. Buď jen takhle, nebo můžete přidat nasucho opečené česnekové topinky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 636 kJ / 869 kcal
Bílkoviny
57,00 g
Tuky
40,80 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
61,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na marinádu v míse smícháme nastrouhaný zázvor a česnek. Přidáme nasekaný rozmarýn a nadrobno nakrájené pálivé papričky. Přilijeme olej, ochutíme solí a pepřem. Směs promícháme.
02.Maso nařežeme, přendáme na plech, osolíme a potřeme marinádou. Zakryjeme fólií a necháme marinovat minimálně do druhého dne.
03.Namarinované maso podlijeme tmavým pivem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 3 hodiny. V polovině času pečení alobal odstraníme. Během pečení maso poléváme výpekem, aby byla kůže křupavá.
04.Brambory nakrájíme na měsíčky. Osolíme, opepříme a polijeme olejem. Po 1,5 hodině pečení přihodíme k masu brambory a dále pečeme.
05.Jakmile se brambory a maso pečou, opečeme chléb v pánvi s olejem dokřupava. Krajíce chleba nakonec zlehka potřeme česnekem.
06.Pečené vepřové servírujeme s brambory a opečeným chlebem, přelité výpekem a ozdobené kousky rozmarýnu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT