Pečené vepřové se zázvorem, česnekem a rozmarýnem

play Přehrát video recept
Pečené vepřové se zázvorem, česnekem a rozmarýnem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pečené vepřové je skvělá pochoutka, která chutná nejlépe se sklenicí vychlazeného piva. Ale nakupte raději i černé pivo, protože tentokrát se vám bude hodit i k podlévání. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřové na černém pivu s pečenými brambory a česnekovým chlebem. Na začátek se naučíte připravit zázvorovou marinádu, která se nehodí jen na vepřové, ale klidně i na kuřecí nebo jiné maso. Kromě zázvory a oleje budete na její přípravu potřebovat ještě česnek, rozmarýn a pálivou papričku. Až bude maso namarinované, stačí ho dát do trouby, časem přidat brambory a můžete podávat. Buď jen takhle, nebo můžete přidat nasucho opečené česnekové topinky.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 g zázvor
  • 50 g česnek
  • 1 × hrst čerstvý rozmarýn
  • 3 × pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 kg porcované vepřové (střední část)
  • 1 l tmavé pivo
  • 1 kg brambory
  • 1 × bílý chléb
  • 1 × stroužek česnek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 636 kJ / 869 kcal

Bílkoviny

57,00 g

Tuky

40,80 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

61,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na marinádu v míse smícháme nastrouhaný zázvor a česnek. Přidáme nasekaný rozmarýn a nadrobno nakrájené pálivé papričky. Přilijeme olej, ochutíme solí a pepřem. Směs promícháme. 

02.Maso nařežeme, přendáme na plech, osolíme a potřeme marinádou. Zakryjeme fólií a necháme marinovat minimálně do druhého dne. 

03.Namarinované maso podlijeme tmavým pivem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 3 hodiny. V polovině času pečení alobal odstraníme. Během pečení maso poléváme výpekem, aby byla kůže křupavá. 

04.Brambory nakrájíme na měsíčky. Osolíme, opepříme a polijeme olejem. Po 1,5 hodině pečení přihodíme k masu brambory a dále pečeme. 

05.Jakmile se brambory a maso pečou, opečeme chléb v pánvi s olejem dokřupava. Krajíce chleba nakonec zlehka potřeme česnekem. 

06.Pečené vepřové servírujeme s brambory a opečeným chlebem, přelité výpekem a ozdobené kousky rozmarýnu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo