Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Kuřecí maso je v kuchyni oblíbené zejména díky tomu, na kolik způsobů se dá připravit. Vyzkoušejte příště třeba ten podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který upekl kuřecí čtvrtky s jablky a doplnil je celerovým pyré. Společně s ním kuřecí kousky naporcujete a upečete s jablky a rozmarýnem. Během toho, co se bude v troubě péct křupavá kůrčička, připravíte si i skvělé celerové pyré, které je osvěžující alternativou ke klasické bramborové kaši. Kromě celeru do něj patří i cibule a stejně jako ke kuřecím čtvrtkám jablka. Na závěr stačí už jen podávat s lehkým salátkem z rukoly a mladého špenátu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 344 kJ / 560 kcal
Bílkoviny
33,70 g
Tuky
39,60 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
18,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí čtvrtky přepůlíme a vložíme na plech. Ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Podlijeme vodou a posypeme rozmarýnem. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 45 minut.
02.Když se kuřecí peče, připravíme celerové pyré. Do hrnce dáme olej, 1 lžíci másla, přihodíme na menší kousky nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Očištěný celer nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky.
03.Celer i nakrájená jablka přihodíme k cibuli a restujeme v hrnci. Po chvíli podlijeme vodou, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.
04.Do misky dáme 2 jablka nakrájená na měsíčky, polijeme šťávou z poloviny citronu a přidáme k masu přibližně v polovině času pečení. Přidáme i 2 lžíce másla a necháme dopéct.
05.Pyré rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby ochutíme solí a pepřem. Přidáme dvě lžíce másla a ochutíme šťávou z poloviny citronu.
06.V míse promícháme hrst umyté a osušené rukoly a mladého špenátu, osolíme a opepříme, zakápneme olejem a šťávou z poloviny citronu.
07.Pečené kuřecí čtvrtky servírujeme s celerovým pyré, přelité výpekem, měsíčky jablek a čerstvým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT