Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si pokrm slovenské kuchyně podle Marcela Ihnačáka. Recept na kuřecí stehna zapečená s bryndzou najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 607 kJ / 623 kcal
Bílkoviny
34,20 g
Tuky
34,70 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
43,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, přendáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a majoránkou. Přidáme celé stroužky česneku ve slupce, olivový olej, důkladně promícháme, aby byly brambory rovnoměrně ochucené a přendáme do zapékací mísy nebo na plech.
02.Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, překrojíme na poloviny, položíme na brambory, osolíme a opepříme. Podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu.
03.Po 30 minutách přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny. Na maso poklademe rozmíchanou bryndzu a dopečeme dozlatova.
04.Kuřecí čtvrtky podáváme s bramborami dozdobené nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT