Pečené kuře se šťouchanými bramborami s čočkou

play Přehrát video recept
Pečené kuře se šťouchanými bramborami s čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte kuře připravené netradičním způsobem podle receptu Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz..

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Kuře

  • 1 × chlazené kuře Řezníkova čerstvá porce
  • grilovací koření Mikado
  • řepkový olej Promienna
  • pivo Argus v plechovce

Šťouchané brambory s čočkou

  • 300 g brambor
  • 150 g čočky Cornfarm (namočené předem)
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvá máta

Zelené fazolky se slaninou

  • 50 g plátků anglické slaniny Pikok
  • 300 g zmrazených krájených fazolových lusků Chira
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvá bazalka
  • sýr grana padano Lovilio na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 757 kJ / 898 kcal

Bílkoviny

74,00 g

Tuky

48,70 g

Vláknina

8,20 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

42,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuře

01.Kuře omyjeme, okořeníme grilovacím kořením, přelijeme trochou oleje a dobře vetřeme do kůže. Kuře „posadíme“ na plechovku od piva, v které může trochu piva zůstat.

Do kuřete můžeme vložit i bylinky na provonění.

02.Kuře umístíme do pekáčku a podlijeme trochou vody, aby se při pečení nevysoušelo. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi 2 hodiny, v průběhu pečení poléváme výpekem a kontrolujeme, aby se kůže nespálila. Po upečení kuře naporcujeme.

03.Tip: Pokud máte další jednotlivé kousky kuřete, můžete je péct společně ve stejném pekáčku.

Brambory s čočkou

04.Brambory oloupeme a vaříme ve vodě bez soli. Chvíli po tom, co se začnou brambory vařit, přidáme namočenou čočku, uvaříme doměkka, poté scedíme a rozšťoucháme. Přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, osolíme, přilijeme trochu olivového oleje, přidáme nasekanou čerstvou mátu a zamícháme.

Fazolky

05.V rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme vyškvařenou slaninu, přidáme vařené zelené fazolky, opepříme a můžeme i osolit, slanina je však dost slaná. Přidáme nakrájenou bazalku a posypeme strouhaným sýrem grana padano.

Servírování

06.Kuře podáváme naporcované, šťouchané brambory s čočkou i fazolky servírujeme v miskách zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo