Pečené kuře s mladou kořenovou zeleninou a slaninou

play Přehrát video recept
Pečené kuře s mladou kořenovou zeleninou a slaninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Recepty, které se dají celé připravit v jediném hrnci nebo pekáči, jsou skvělé už jen proto, že po nich nezbude příliš mnoho nádobí, které byste museli umývat. A přesně takový je i recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který natočil video návod na kuře pečené s mladou kořenovou zeleninou a brambory. I jeho samotná příprava je jednoduchá – stačí nakrájet zeleninu, dát ji do pekáče (nebo na plech) a překrýt plátky slaniny pro ještě lepší chuť. Pak přijde na řadu samotné kuře, které jednoduše naporcujete a upečete společně se zeleninou. Zatímco se kuře peče, můžete umýt nože a prkénka a pak všechny zavolat ke stolu!

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × petržel
  • 4 × mrkev
  • 2 × kedlubna
  • 5 × stroužek česnek
  • 500 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvý rozmarýn
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g plátky slaniny Pikok
  • 1 × kuře
  • 200 ml bílé suché víno
  • na ozdobu čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 362 kJ / 804 kcal

Bílkoviny

55,40 g

Tuky

50,90 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

1,53 g

Sacharidy

30,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na plech vložíme kořenovou zeleninu (petržel, mrkev a kedlubnu) nakrájenou na menší kousky. Přidáme stroužky česneku, umyté a osušené brambory, sůl a pepř. Přihodíme nasekaný rozmarýn a přelijeme olejem. Všechno spolu promícháme a na zeleninu položíme plátky slaniny. 

02.Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, přendáme na plech k zelenině, pokapeme olejem a podlijeme bílým suchým vínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně na 45 minut. 

03.Servírujeme porci masa s kořenovou zeleninou a ozdobíme snítkou petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo