Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Recepty, které se dají celé připravit v jediném hrnci nebo pekáči, jsou skvělé už jen proto, že po nich nezbude příliš mnoho nádobí, které byste museli umývat. A přesně takový je i recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který natočil video návod na kuře pečené s mladou kořenovou zeleninou a brambory. I jeho samotná příprava je jednoduchá – stačí nakrájet zeleninu, dát ji do pekáče (nebo na plech) a překrýt plátky slaniny pro ještě lepší chuť. Pak přijde na řadu samotné kuře, které jednoduše naporcujete a upečete společně se zeleninou. Zatímco se kuře peče, můžete umýt nože a prkénka a pak všechny zavolat ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 362 kJ / 804 kcal
Bílkoviny
55,40 g
Tuky
50,90 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
1,53 g
Sacharidy
30,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na plech vložíme kořenovou zeleninu (petržel, mrkev a kedlubnu) nakrájenou na menší kousky. Přidáme stroužky česneku, umyté a osušené brambory, sůl a pepř. Přihodíme nasekaný rozmarýn a přelijeme olejem. Všechno spolu promícháme a na zeleninu položíme plátky slaniny.
02.Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, přendáme na plech k zelenině, pokapeme olejem a podlijeme bílým suchým vínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně na 45 minut.
03.Servírujeme porci masa s kořenovou zeleninou a ozdobíme snítkou petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT