Kuchyně
Česká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Králičí maso patří mezi jedno z nejchutnějších, ale zároveň mezi ta, která se v dnešní kuchyni neobjevují tak často. A to je škoda! Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil další skvělý recept, tentokrát na králičí stehna pečená se zeleninou. Naučíte se, jak připravit králíka na pečení i jak během jeho pobytu v troubě připravit přílohu. Kromě mrkve a květáku si totiž pochutnáte i na restovaných houbách se špenátem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 519 kJ / 841 kcal
Bílkoviny
60,10 g
Tuky
58,20 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
21,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější kolečka. Květák rozebereme na růžičky. Přendáme do zapékací mísy, polijeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Na zeleninu položíme králičí stehna, osolíme, opepříme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem, citronovou šťávou, podlijeme vodou a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C přibližně na 60 minut. Během celé doby pečení králíka poléváme vlastním výpekem, pokud je třeba, přilijeme vodu.
02.Když se králičí stehna pečou, nakrájíme slaninu na malé kostky, které restujeme v pánvi s rozpáleným olejem spolu s nasekaným česnekem a očištěnými a nakrájenými houbami. Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Přidáme máslo a směs promícháme. Před dokončení přidáme špenát.
03.Pečené králičí stehno servírujeme s houbovou směsí přelité olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT