Pečené králičí stehno s česnekem a houbami

play Přehrát video recept
Pečené králičí stehno s česnekem a houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Králičí maso patří mezi jedno z nejchutnějších, ale zároveň mezi ta, která se v dnešní kuchyni neobjevují tak často. A to je škoda! Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil další skvělý recept, tentokrát na králičí stehna pečená se zeleninou. Naučíte se, jak připravit králíka na pečení i jak během jeho pobytu v troubě připravit přílohu. Kromě mrkve a květáku si totiž pochutnáte i na restovaných houbách se špenátem.


Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × mrkev
  • 0,5 × květák
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 3 × králičí stehno
  • 5 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 50 g oravská slanina Pikok
  • 50 g žampiony
  • 50 g hlíva ústřičná
  • 50 g máslo Pilos
  • 50 g baby špenát

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 519 kJ / 841 kcal

Bílkoviny

60,10 g

Tuky

58,20 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

21,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější kolečka. Květák rozebereme na růžičky. Přendáme do zapékací mísy, polijeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Na zeleninu položíme králičí stehna, osolíme, opepříme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem, citronovou šťávou, podlijeme vodou a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C přibližně na 60 minut. Během celé doby pečení králíka poléváme vlastním výpekem, pokud je třeba, přilijeme vodu. 

02.Když se králičí stehna pečou, nakrájíme slaninu na malé kostky, které restujeme v pánvi s rozpáleným olejem spolu s nasekaným česnekem a očištěnými a nakrájenými houbami. Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Přidáme máslo a směs promícháme. Před dokončení přidáme špenát. 

03.Pečené králičí stehno servírujeme s houbovou směsí přelité olejem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo