Kuchyně
Česká, Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Tento recept stojí za to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák představil video návod na pečenou hovězí kýtu s rajčatovou omáčkou (která je plná šťávy z masa, protože se peče přímo s ním). Zjistíte, jak správně maso prošpikovat, orestovat a připravit do trouby, ale i to, jak uvařit jednoduchou a chutnou tomatovou omáčku, do které kromě cibule a česneku přijde rajčatový protlak, konzervovaná rajčata s bazalkou a červené víno. Nakonec můžete podávat jen tak s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 310 kJ / 1 030 kcal
Bílkoviny
75,00 g
Tuky
54,20 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
4,40 g
Sacharidy
54,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do očištěného masa vyrobíme tenkým nožem otvory, do kterých vložíme slaninu nakrájenou na menší kousky. Osolíme, opepříme a opékáme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. Po chvíli přidáme cibuli a stroužky česneku nasekané nadrobno. Orestované maso přendáme do zapékací mísy a k cibulovému základu do pánve přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, promícháme a minutu restujeme. Základ osolíme, opepříme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se z něj nevypaří alkohol. Přidáme rajčata z konzervy a vroucí vodu. Omáčku necháme provařit, stáhneme z ohně a zalijeme s ní maso v zapékací míse. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 2 až 2,5 hodiny.
02.Přibližně hodinu před dopečením brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Potom je přecedíme, přilijeme k nim rozehřáté máslo a ochutíme najemno nasekanou pažitkou. Opatrně promícháme.
03.Na plátky nakrájené pečené hovězí maso servírujeme přelité omáčkou spolu s vařenými brambory s máslem. Dozdobíme nasekanou bazalkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT