Pečené filátko ze pstruha se špenátem a šťouchanými bramborami

play Přehrát video recept
Pečené filátko ze pstruha se špenátem a šťouchanými bramborami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 38×
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ryba, špenát a šťouchané brambory, to je skvělá kombinace, která vás nadchne. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Šťouchané brambory

  • 400 g brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 100 ml plnotučného mléka Pilos
  • 3 × lahůdkové cibulky

Filátka ze pstruha

  • 2 × pstruzi duhoví (podle velikosti)
  • 50 g hladké mouky Castello
  • slunečnicový olej Promienna
  • 1 × stroužek česneku
  • 4 × větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron (šťáva)

Listový špenát

  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 125 g čerstvého listového špenátu
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 16 × cherry rajčat

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 112 kJ / 505 kcal

Bílkoviny

27,20 g

Tuky

27,00 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

41,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Šťouchané brambory

01.Brambory oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy a vaříme doměkka (asi 20 minut) v lehce osolené vodě. Scedíme přes sítko, přidáme kousek másla (asi 1 lžíci) a osolíme. Rozšťoucháme a přilijeme trochu teplého mléka. Nakonec přidáme najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku, důkladně promícháme a necháme odpočívat pod pokličkou.

Filátka ze pstruha

02.Vykuchaného pstruha očistíme nožem od šupin a připravíme filety. Zařízneme za hlavou až k páteři a opatrně seřezáváme filet z kostry směrem k ocasu. Pstruha otočíme a postupujeme stejně i na druhé straně. Filety ještě očistíme od kostí tak, že je z masa odřežeme z hřbetu a na břišní dutině. Zbylé drobné kůstky na hřbetu vyndáme pomocí pinzety. Takto připravené filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Stranu s kůží lehce pomoučníme a opečeme na pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Když je maso téměř propečené, filety otočíme. Přidáme nožem rozmáčknutý stroužek česneku, tymián, kousek másla (cca 1 lžíci) a pokapeme citronovou šťávou. Stáhneme z ohně a necháme dojít.

Listový špenát

03.Najemno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na zbylém másle. Přidáme listový špenát, sůl, pepř a na poloviny nakrájená cherry rajčata, promícháme a po chvíli odstavíme z ohně. Před podáváním špenát přendáme na papírovou utěrku, abychom osušili přebytečnou tekutinu.

Servírování

04.Na talíř dáme šťouchané brambory, listový špenát, filátko pstruha a přelijeme výpekem z pánve.

05.Tip: Podívejte se na triky a naučte se od Romana Pauluse, jak filetovat pstruha.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo