Pečené filátko ze pstruha s teplým salátem z brambor a fazolek

play Přehrát video recept
Pečené filátko ze pstruha s teplým salátem z brambor a fazolek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Podívejte se, jak připravit pečené filátko ze pstruha podávané s teplým salátem z brambor a fazolek.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Teplý salát

  • 400 g brambor (menší kusy)
  • řepkový olej Promienna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × červené cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 200 g mražených zelených fazolových lusků Chira
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 100 g cherry rajčat

Dresink

  • 1 × lžíce francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 4 × lžíce červeného vinného octa Acentino
  • listová petržel
  • 4 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 4 × lžíce vody

Pstruh

  • 2 × pstruzi duhoví Čerstvá ryba
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello na pomoučení
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 913 kJ / 457 kcal

Bílkoviny

25,00 g

Tuky

25,10 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

1,16 g

Sacharidy

33,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Teplý salát

01.Brambory uvaříme ve slupce doměkka, nakrájíme na čtvrtiny a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran dozlatova. Osolíme, přidáme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky. Snížíme plamen a orestujeme při nižší teplotě. Přidáme pokrájené fazolky, které jsme předtím povařili, olivy a cherry rajčata nakrájená na poloviny.

Dresink

02.Hořčici smícháme s vinným octem, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a přilijeme olivový olej a vodu.

Pstruh

03.Ze pstruha připravíme filety, které osolíme a opepříme.

04.Tip: Jak vyfiletovat pstruha, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.

05.Filátka pstruha lehce pomoučíme na straně kůže a opečeme v rozehřáté pánvi, nejprve na straně s kůží dokřupava, poté vypneme plamen, přidáme 2 rozmáčknuté stroužky česneku a kousek másla, rybu otočíme, přidáme kousek listové petržele a dopečeme.

Servírování

06.Na talíř naservírujeme teplý salát, přelijeme připraveným hořčicovým dresinkem, přidáme filátka pstruha a ještě přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo