Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Podívejte se, jak připravit pečené filátko ze pstruha podávané s teplým salátem z brambor a fazolek.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 913 kJ / 457 kcal
Bílkoviny
25,00 g
Tuky
25,10 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
1,16 g
Sacharidy
33,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve slupce doměkka, nakrájíme na čtvrtiny a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran dozlatova. Osolíme, přidáme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky. Snížíme plamen a orestujeme při nižší teplotě. Přidáme pokrájené fazolky, které jsme předtím povařili, olivy a cherry rajčata nakrájená na poloviny.
02.Hořčici smícháme s vinným octem, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a přilijeme olivový olej a vodu.
03.Ze pstruha připravíme filety, které osolíme a opepříme.
04.Tip: Jak vyfiletovat pstruha, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.
05.Filátka pstruha lehce pomoučíme na straně kůže a opečeme v rozehřáté pánvi, nejprve na straně s kůží dokřupava, poté vypneme plamen, přidáme 2 rozmáčknuté stroužky česneku a kousek másla, rybu otočíme, přidáme kousek listové petržele a dopečeme.
06.Na talíř naservírujeme teplý salát, přelijeme připraveným hořčicovým dresinkem, přidáme filátka pstruha a ještě přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT