Pečená žebírka ve švestkové marinádě

play Přehrát video recept
Pečená žebírka ve švestkové marinádě
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Čekáte návštěvu nebo chystáte party? Upečte legendární vepřová žebírka ve švestkové marinádě na víně a se špetkou pálivé papriky. Jak na to ukáže Marcel Ihnačák v receptu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřová žebírka

  • 1 kg vepřových žebírek Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • celý černý pepř Kania
  • nové koření Kania
  • 4 × bobkové listy Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × řapíky celeru
  • 1 × velká cibule
  • 1 × lžíce švestkových povidel Symphatica
  • mletá skořice Kania
  • pálivá mletá paprika Kania
  • celý kmín Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 ml červeného suchého vína

Příloha

  • 250 g bílého smetanového jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × citron
  • čerstvá pažitka
  • 1 × hrst barevného salátu (Lollo Rosso, Lollo Biondo)
  • 1 × červená cibule
  • krajíce bílého chleba

Orientační nutriční hodnoty

Energie

16 405 kJ / 3 921 kcal

Bílkoviny

224,10 g

Tuky

287,80 g

Vláknina

14,70 g

Sůl

13,40 g

Sacharidy

82,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřová žebírka:

01.Umytá žebírka vložíme do hrnce s vroucí vodou. Pořádně osolíme, přidáme kuličky černého pepře a nového koření, bobkové listy, 4 celé stroužky česneku a na větší kousky nakrájený celer a cibuli. Přikryjeme poklicí a vaříme na mírném plameni přibližně 1 hodinu.

02.Marinádu připravíme smícháním povidel, skořice, pálivé papriky, kmínu, soli, mletého koření, olivového oleje a vína.

03.Uvařená žebírka i se zeleninou přendáme do zapékací mísy. Maso polijeme připravenou marinádou a podlijeme trochou vody, ve které se vařilo. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut a během pečení žebírka poléváme výpekem.

Příloha:

04.Jogurt smícháme s třemi najemno nastrouhanými stroužky česneku, kůrou z citronu a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí, pepřem a odložíme do lednice, aby se chutě spojily.

05.V druhé míse smícháme na menší kousky natrhaný salát, na plátky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citronu.

Servírování:

06.Žebírka podáváme se salátem, na oleji opečenými krajíci chleba potřenými česnekem a dresinkem, který servírujeme v samostatné mističce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo