Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Čekáte návštěvu nebo chystáte party? Upečte legendární vepřová žebírka ve švestkové marinádě na víně a se špetkou pálivé papriky. Jak na to ukáže Marcel Ihnačák v receptu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
16 405 kJ / 3 921 kcal
Bílkoviny
224,10 g
Tuky
287,80 g
Vláknina
14,70 g
Sůl
13,40 g
Sacharidy
82,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umytá žebírka vložíme do hrnce s vroucí vodou. Pořádně osolíme, přidáme kuličky černého pepře a nového koření, bobkové listy, 4 celé stroužky česneku a na větší kousky nakrájený celer a cibuli. Přikryjeme poklicí a vaříme na mírném plameni přibližně 1 hodinu.
02.Marinádu připravíme smícháním povidel, skořice, pálivé papriky, kmínu, soli, mletého koření, olivového oleje a vína.
03.Uvařená žebírka i se zeleninou přendáme do zapékací mísy. Maso polijeme připravenou marinádou a podlijeme trochou vody, ve které se vařilo. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut a během pečení žebírka poléváme výpekem.
04.Jogurt smícháme s třemi najemno nastrouhanými stroužky česneku, kůrou z citronu a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí, pepřem a odložíme do lednice, aby se chutě spojily.
05.V druhé míse smícháme na menší kousky natrhaný salát, na plátky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citronu.
06.Žebírka podáváme se salátem, na oleji opečenými krajíci chleba potřenými česnekem a dresinkem, který servírujeme v samostatné mističce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT