Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Není to zrovna minutka, ale pečená vepřová plec je výbornou volbou na rodinný oběd. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém se dozvíte, jak správně vepřovou plec s kůží nařezat, okořenit a péct. Během dvou hodin, které stráví maso v troubě, si můžete v klidu připravit přílohu v podobě šťouchaných brambor s restovanou cibulkou. A na úplný závěr, až bude maso vyndané z trouby pomalu chladnout, ještě stihnete orestovat mladý špenát s česnekem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 363 kJ / 1 045 kcal
Bílkoviny
44,67 g
Tuky
64,85 g
Vláknina
9,18 g
Sůl
2,35 g
Sacharidy
65,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kůži na mase nařežeme a přendáme na plech. Ochutíme solí, pepřem, kmínem, pokapeme olejem, přidáme 3 stroužky na širší plátky nakrájeného česneku a podlijeme vínem.
02.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Během celé doby pečení podléváme výpekem.
03.Očištěné a nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.
04.Cibuli nakrájíme na tenké proužky a opečeme v pánvi s 2 lžícemi másla a olejem. Osolíme a za občasného míchání restujeme dozlatova. Přihodíme 2 lžíce másla a směs přidáme k bramborám, které spolu s cibulí rozšťoucháme.
05.V pánvi s olejem orestujeme 3 natenko nakrájené stroužky česneku a opražíme dozlatova. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, doplníme 1 lžíci másla, promícháme a stáhneme z ohně.
06.Plec nakrájíme na menší kousky.
07.Šťouchané brambory servírujeme se špenátem a pečeným masem. Na závěr polijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT