Pečená vepřová plec na bílém víně se šťouchanými brambory a špenátem

play Přehrát video recept
Pečená vepřová plec na bílém víně se šťouchanými brambory a špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Není to zrovna minutka, ale pečená vepřová plec je výbornou volbou na rodinný oběd. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém se dozvíte, jak správně vepřovou plec s kůží nařezat, okořenit a péct. Během dvou hodin, které stráví maso v troubě, si můžete v klidu připravit přílohu v podobě šťouchaných brambor s restovanou cibulkou. A na úplný závěr, až bude maso vyndané z trouby pomalu chladnout, ještě stihnete orestovat mladý špenát s česnekem.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1,2 × vepřová plec s kůží Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžička kmín Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 6 × stroužek česnek
  • 200 ml bílé suché víno
  • 2 kg brambory
  • 2 × cibule
  • 5 × lžíce máslo Pilos
  • 200 g baby špenát

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 363 kJ / 1 045 kcal

Bílkoviny

44,67 g

Tuky

64,85 g

Vláknina

9,18 g

Sůl

2,35 g

Sacharidy

65,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kůži na mase nařežeme a přendáme na plech. Ochutíme solí, pepřem, kmínem, pokapeme olejem, přidáme 3 stroužky na širší plátky nakrájeného česneku a podlijeme vínem. 

02.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Během celé doby pečení podléváme výpekem. 

03.Očištěné a nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. 

04.Cibuli nakrájíme na tenké proužky a opečeme v pánvi s 2 lžícemi másla a olejem. Osolíme a za občasného míchání restujeme dozlatova. Přihodíme 2 lžíce másla a směs přidáme k bramborám, které spolu s cibulí rozšťoucháme. 

05.V pánvi s olejem orestujeme 3 natenko nakrájené stroužky česneku a opražíme dozlatova. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, doplníme 1 lžíci másla, promícháme a stáhneme z ohně.

06.Plec nakrájíme na menší kousky. 

07.Šťouchané brambory servírujeme se špenátem a pečeným masem. Na závěr polijeme výpekem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo