Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 324 kJ / 794 kcal
Bílkoviny
45,60 g
Tuky
38,40 g
Vláknina
9,90 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
65,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zapékací mísu vyložíme cibulí nakrájenou na nudličky, oloupanými stroužky česneku nakrájenými na plátky, bobkovým listem a na ně položíme maso, které osolíme a posypeme kmínem. Podlijeme vývarem, přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C doměkka 2-2,5 hodiny. Před koncem ještě sundáme poklici a zapečeme na barvu.
02.V pánvi rozehřejeme sádlo a orestujeme slaninu nakrájenou na nudličky spolu s najemno nakrájenou cibulí a kmínem. Přidáme zelí i s trochou šťávy, nahrubo nastrouhanou oloupanou syrovou bramboru a dusíme pod pokličkou na mírném plameni a za občasného míchání asi 30 minut, ke konci dle potřeby osolíme.
03.Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, vejcem a hrubou moukou a připravíme bramborové těsto. Z hotového těsta rychle připravíme bramborové noky, které vaříme v osolené vodě dle velikosti 3-4 minuty.
04.V pánvi s rozehřátým sádlem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou najemno. Přidáme noky, které jsme právě vyndali z vroucí vody, posypeme sekanou čerstvou petrželí a podáváme.
05.Cibuli nakrájíme na kroužky, obalíme ve směsi hladké mouky a mleté papriky a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Video, jak připravit vídeňskou cibulku, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
06.Hotové maso vyndáme z pekáče a zbylý výpek zaprášíme hladkou moukou, krátce povaříme, přecedíme před kovové síto, případně i propasírujeme.
07.Nakrájené maso podáváme se zelím a bramborovými noky, přelité výpekem a dochucené vídeňskou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT