Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte-li lehký pokrm, vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na pečenou pražmu se salátem s jogurtovým dresinkem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 284 kJ / 785 kcal
Bílkoviny
57,10 g
Tuky
44,50 g
Vláknina
13,70 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
44,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pražmu přendáme do zapékací mísy, do ryby vložíme 1/4 citronu a čerstvé bylinky. Rybu z obou stran osolíme a opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 30-40 minut.
02.Očištěnou okurku podélně překrojíme, lžičkou vydlabeme jadérka a nakrájíme na menší kousky. Avokádo rozřízneme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na plátky. Z fenyklu odstraníme vnější listy a nať, rozřízneme na poloviny a nakrájíme na tenké proužky. Kůru z grapefruitu odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty (měsíčky bez slupky).
03.Tip: Jak se připravují segmenty z citrusových plodů, vám prozradí Roman Paulus v jednom z videí Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Ze zbylého grapefruitu vymačkáme do salátu šťávu, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
05.Jogurt smícháme s pálivou papričkou nakrájenou najemno (bez semínek), mátou, medem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a odložíme do chladničky, aby se chutě spojily.
06.Upečenou pražmu servírujeme se salátem, dresink podáváme zvlášť v misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT