Pečená pražma se salátem a jogurtovým dresinkem

play Přehrát video recept
Pečená pražma se salátem a jogurtovým dresinkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte-li lehký pokrm, vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na pečenou pražmu se salátem s jogurtovým dresinkem.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g pražma
  • 1 × citron
  • čerstvý tymián, šalvěj nebo rozmarýn
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × okurky
  • 1 × zralé avokádo
  • 1 × větší fenykl
  • 1 × růžový grapefruit
  • 150 g bílého smetanového jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × lžíce nasekané čerstvé máty
  • 1 × lžička medu Eridanous

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 284 kJ / 785 kcal

Bílkoviny

57,10 g

Tuky

44,50 g

Vláknina

13,70 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

44,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pražmu přendáme do zapékací mísy, do ryby vložíme 1/4 citronu a čerstvé bylinky. Rybu z obou stran osolíme a opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 30-40 minut.

02.Očištěnou okurku podélně překrojíme, lžičkou vydlabeme jadérka a nakrájíme na menší kousky. Avokádo rozřízneme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na plátky. Z fenyklu odstraníme vnější listy a nať, rozřízneme na poloviny a nakrájíme na tenké proužky. Kůru z grapefruitu odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty (měsíčky bez slupky).

03.Tip: Jak se připravují segmenty z citrusových plodů, vám prozradí Roman Paulus v jednom z videí Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Ze zbylého grapefruitu vymačkáme do salátu šťávu, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

05.Jogurt smícháme s pálivou papričkou nakrájenou najemno (bez semínek), mátou, medem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a odložíme do chladničky, aby se chutě spojily.

Servírování

06.Upečenou pražmu servírujeme se salátem, dresink podáváme zvlášť v misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo