Pečená pražma s bazalkou a rajčaty

play Přehrát video recept
Pečená pražma s bazalkou a rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Řecká, Španělská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pracovat v kuchyni s celou rybou zdaleka není jen pro profesionální kuchaře. S jednoduchým návodem to zvládne i začátečník! Jeden přesně takový natočil šéfkuchař Roman Paulus a připravil pečenou pražmu s rýží, bazalkou a restovanými cherry rajčátky. Dozvíte se, jak snadno rybu vykostit i jak ji připravit, aby se během pečení v troubě krásně provoněla bazalkou. Jako příloha nejlépe chutná jasmínová rýže s třešňovými rajčátky (ty můžete doplnit ještě o cuketu) restovanými na česneku. Pokud ale chcete, pochutnáte si i s grilovanými bramborami.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vykuchané pražmy zlaté
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × hrsti čerstvé bazalky
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • 500 g cherry rajčat 
  • 200 g jasmínové rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 265 kJ / 541 kcal

Bílkoviny

50,30 g

Tuky

17,80 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

46,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pražmu vykostíme a připravíme filety tak, aby oba zůstaly spojené pouze ocasní ploutví s kouskem páteře. Pinzetou vytaháme zbylé kůstky.

02.Rybu osolíme z obou stran, maso i opepříme. Bazalku nakrájíme na nudličky, vložíme dovnitř pražmy, uzavřeme a zavážeme kouskem blanšírované (krátce povařené) lahůdkové cibulky.

Jak správně blanšírovat se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Balíčky přendáme na pečicí papír do pekáče, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-12 minut.

04.Rýži uvaříme podle návodu.

05.V pánvi rozpálíme olivový olej na které orestujeme na plátky nakrájený česnek a po zezlátnutí i půlky cherry rajčátek. Vypneme pánev, rajčata ještě chvíli ohříváme na zbytkovém teple, přidáme hrst nasekané bazalky, osolíme a opepříme.

06.Podáváme ozdobené lístky bazalky a zakápnuté olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo