Kuchyně
Italská, Řecká, Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Pracovat v kuchyni s celou rybou zdaleka není jen pro profesionální kuchaře. S jednoduchým návodem to zvládne i začátečník! Jeden přesně takový natočil šéfkuchař Roman Paulus a připravil pečenou pražmu s rýží, bazalkou a restovanými cherry rajčátky. Dozvíte se, jak snadno rybu vykostit i jak ji připravit, aby se během pečení v troubě krásně provoněla bazalkou. Jako příloha nejlépe chutná jasmínová rýže s třešňovými rajčátky (ty můžete doplnit ještě o cuketu) restovanými na česneku. Pokud ale chcete, pochutnáte si i s grilovanými bramborami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 265 kJ / 541 kcal
Bílkoviny
50,30 g
Tuky
17,80 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
46,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pražmu vykostíme a připravíme filety tak, aby oba zůstaly spojené pouze ocasní ploutví s kouskem páteře. Pinzetou vytaháme zbylé kůstky.
02.Rybu osolíme z obou stran, maso i opepříme. Bazalku nakrájíme na nudličky, vložíme dovnitř pražmy, uzavřeme a zavážeme kouskem blanšírované (krátce povařené) lahůdkové cibulky.
Jak správně blanšírovat se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Balíčky přendáme na pečicí papír do pekáče, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-12 minut.
04.Rýži uvaříme podle návodu.
05.V pánvi rozpálíme olivový olej na které orestujeme na plátky nakrájený česnek a po zezlátnutí i půlky cherry rajčátek. Vypneme pánev, rajčata ještě chvíli ohříváme na zbytkovém teple, přidáme hrst nasekané bazalky, osolíme a opepříme.
06.Podáváme ozdobené lístky bazalky a zakápnuté olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT