Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
6 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte vepřovou krkovici pečenou v pikantní marinádě s přílohou z brambor a lilku. Roman Paulus Vám na našich stránkách kuchynelidlu.cz ukáže, jak na to.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 493 kJ / 835 kcal
Bílkoviny
53,90 g
Tuky
52,80 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
38,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Připravíme marinádu smícháním kečupu, nadrobno nakrájeného česneku, nadrobno nakrájeného zázvoru, mleté papriky, nadrobno nakrájené pálivé papričky, sójové omáčky a medu. Krkovici rozpůlíme a oba kusy svážeme provázkem.
02.Tip: Chcete se dozvědět, proč je lepší krkovici svázat a jak to udělat? Navštivte naši Kulinářskou akademii.
03.Krkovici vložíme do zapékací mísy, opepříme, osolíme, hojně potřeme připravenou marinádou, přiklopíme a necháme marinovat v lednici 4 – 5 hodin (nejlépe však přes noc).
04.Marinovanou krkovici vložíme do trouby předehřáté na 140 °C a pečeme pomalu pod pokličkou doměkka (asi 1,5 hodiny), poté odklopíme a zapečeme dozlatova. Pokud se marináda trochu připaluje, můžeme podlít vývarem nebo vodou. Po upečení odstraníme provázek.
05.Brambory i se slupkou omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C doměkka a dokřupava (asi 25 minut). Jakmile vyndáme hotové brambory z trouby, přidáme nasekanou listovou petržel a promícháme.
06.Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi s olivovým olejem a osolíme.
07.Krkovici nakrájíme na plátky, servírujeme s lilkem a pečenými bramborami ozdobené snítkou listové petržele, do misky zvlášť podáváme výpek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT