Pečená pikantní krkovice s bramborami

play Přehrát video recept
Pečená pikantní krkovice s bramborami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

6 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte vepřovou krkovici pečenou v pikantní marinádě s přílohou z brambor a lilku. Roman Paulus Vám na našich stránkách kuchynelidlu.cz ukáže, jak na to.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 150 g pikantního kečupu ve skle Mikado
  • 4 × stroužky česneku
  • 30 g zázvoru
  • 1 × lžička sladké mleté papriky Mikado
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lžíce sójové omáčky Mikado
  • 2 × lžíce květového medu Marlene
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania

Příloha

  • 400 g brambor (menší kusy)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • lilek
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 493 kJ / 835 kcal

Bílkoviny

53,90 g

Tuky

52,80 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

38,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Připravíme marinádu smícháním kečupu, nadrobno nakrájeného česneku, nadrobno nakrájeného zázvoru, mleté papriky, nadrobno nakrájené pálivé papričky, sójové omáčky a medu. Krkovici rozpůlíme a oba kusy svážeme provázkem.

02.Tip: Chcete se dozvědět, proč je lepší krkovici svázat a jak to udělat? Navštivte naši Kulinářskou akademii.

03.Krkovici vložíme do zapékací mísy, opepříme, osolíme, hojně potřeme připravenou marinádou, přiklopíme a necháme marinovat v lednici 4 – 5 hodin (nejlépe však přes noc).

04.Marinovanou krkovici vložíme do trouby předehřáté na 140 °C a pečeme pomalu pod pokličkou doměkka (asi 1,5 hodiny), poté odklopíme a zapečeme dozlatova. Pokud se marináda trochu připaluje, můžeme podlít vývarem nebo vodou. Po upečení odstraníme provázek.

Příloha

05.Brambory i se slupkou omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C doměkka a dokřupava (asi 25 minut). Jakmile vyndáme hotové brambory z trouby, přidáme nasekanou listovou petržel a promícháme.

06.Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi s olivovým olejem a osolíme.

Servírování

07.Krkovici nakrájíme na plátky, servírujeme s lilkem a pečenými bramborami ozdobené snítkou listové petržele, do misky zvlášť podáváme výpek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo