Pečená kuřecí stehna na kořenové petrželi

play Přehrát video recept
Pečená kuřecí stehna na kořenové petrželi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept na pečená kuřecí stehna s petrželovým pyré podle Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená kuřecí stehna

  • 500 g kořenové petržele
  • olivový olej Biotrend
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × kuřecí stehna XXL Čerstvá porce
  • 1 × citron (kůra)
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 ml vody

Petrželové pyré

  • 50 g másla Pilos
  • 0,5 × cibule
  • 500 g kořenové petržele
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 200 g brambor

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 112 kJ / 983 kcal

Bílkoviny

56,40 g

Tuky

67,50 g

Vláknina

12,30 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

42,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečená kuřecí stehna

01.Petržel očistíme, rozkrojíme vždy na dvě poloviny a vytvoříme podlouhlé špalíčky, které vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem, osolíme a opepříme. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, rozpůlíme na dvě části a očistíme kloub, abychom získali hladké paličky. Z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou. Přendáme na připravenou petržel v zapékací míse a posypeme nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Přidáme rukou rozdrcený česnek a asi 100 ml vody. Mísu důkladně zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 1 hodinu. Poté alobal odstraníme a pečeme při stejné teplotě dalších 45 minut.

Petrželové pyré

02.V hrnci zpěníme na rozehřátém másle najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel, osolíme a dusíme doměkka. Po chvíli podlijeme zbylou vodou a smetanou. Po změknutí petržele směs tyčovým mixérem rozmixujeme. Pyré zahustíme uvařenými a propasírovanými bramborami.

Servírování

03.Na talíř dáme nejprve petrželové pyré, na něj několik špalíčků pečené petržele spolu s kuřecím stehnem a přelijeme výpekem ze zapékací mísy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo