Pečená kuřecí prsa s čočkou a balsamicem

play Přehrát video recept
Pečená kuřecí prsa s čočkou a balsamicem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte recept Romana Pauluse na kuřecí prsa v schwarzwaldské šunce s čočkovým ragú. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ragú z čočky s balsamicem

  • 80 g čočky Cornfarm (předem namočené)
  • rostlinný olej Promienna na opékání
  • 25 g mrkve
  • 25 g celeru
  • 25 g petržele
  • 25 g řapíkatého celeru
  • 1 × šalotka
  • cukr krystal Castello
  • 1 × lžíce balsamica Acentino
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 80 g červené čočky Arax
  • 15 g másla Pilos
  • 15 g hladké mouky Castello
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × citron (kůra)
  • čerstvá máta

Kuřecí prsa se schwarzwaldskou šunkou

  • 4 × kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • 8 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selecion
  • čerstvá bazalka
  • 15 ks cherry rajčat
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 461 kJ / 588 kcal

Bílkoviny

67,00 g

Tuky

19,30 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

34,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ragú z čočky s balsamicem

01.Sušenou čočku namočíme alespoň na 3 hodiny (nejlépe přes noc). V pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme mrkev, celer, petržel a řapíkatý celer nakrájené na menší kostky. Po chvíli přidáme šalotku nakrájenou najemno a zarestujeme. Přidáme namočenou čočku a trochu cukru, zakápneme balsamicem, podlijeme vývarem a pod pokličkou pomalu vaříme téměř doměkka. V průběhu vaření podléváme. Před dokončením přidáme červenou čočku a vaříme ještě 5 – 8 minut. Zahustíme francouzským máslem, které připravíme smícháním změklého másla s hladkou moukou, necháme chvíli provařit, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou mátu.

02.Tip: Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu a dozvíte se, jak se připravuje a kde můžete využít francouzské máslo.

Kuřecí prsa se schwarzwaldskou šunkou

03.Kuřecí prsa osolíme a opepříme z obou stran. Na 2 plátky schwarzwaldské šunky dáme několik lístků bazalky a kuřecí prso do šunky zabalíme. Spíchneme špejlí, aby šunka na mase držela a opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem z obou stran. Mezitím nakrájíme cherry rajčata na poloviny, vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Opečená kuřecí prsa přidáme do zapékací mísy k cherry rajčatům, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 8 – 10 minut.

Servírování

04.Kuřecí prsa podáváme nakrájená na plátky s čočkovým ragú, pečenými cherry rajčaty a ozdobíme snítkou máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo