Pečená krůtí prsa se slaninou a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Pečená krůtí prsa se slaninou a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý


Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Náplň

  • 100 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 2 × stroužky česneku
  • 6 × lístků čerstvé bazalky + na ozdobu
  • 30 g strouhaného sýru grana padano Lovilio
  • 2 × lžíce strouhanky Castello

Krůtí prsa

  • 1 kg krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 g plátků anglické slaniny Pikok

Bramborová kaše

  • 100 ml čerstvého mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 400 g brambor
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Promienna
  • 1 × hrst rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 400 kJ / 813 kcal

Bílkoviny

88,20 g

Tuky

42,30 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

3,80 g

Sacharidy

28,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Náplň

01.Sušená rajčata, česnek nakrájený na plátky, nakrájenou bazalkou a trochu oleje ze sušených rajčat rozmixujeme. Vzniklou hmotu smícháme se strouhaným sýrem grana padano a strouhankou.

Krůtí prsa

02.Krůtí prsa rozřízneme, aby vznikl větší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme náplní ze sušených rajčat. Maso zarolujeme, vzniklou roládu zamotáme do slaniny a svážeme provázkem. Do masa vpíchneme teploměr a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až dosáhneme vnitřní teploty 65 °C. Po upečení ještě necháme odpočinout a odstraníme provázek.

Bramborová kaše

03.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu mléko a smetanu, přidáme ještě teplé propasírované brambory, osolíme a zamícháme. Přilijeme trochu olivového oleje a přidáme hrst nakrájené rukoly.

Servírování

04.Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší s rukolou, přelijeme výpekem a ozdobíme bazalkou a rukolou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo