Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Nejlepší recept z krkovice? Záleží na vašich chuťových buňkách, ale recept Marcela Ihnačáka s červeným vínem a červenou řepou je žhavým kandidátem.
Energie
2 991 kJ / 715 kcal
Bílkoviny
44,80 g
Tuky
48,90 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
18,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou krkovici očistíme, prošpikujeme česnekem, opepříme, osolíme a opečeme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Přendáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 2 hodiny. Před dopečením posypeme nadrobno nakrájeným rozmarýnem.
02.Zatímco se peče maso, připravíme přílohu. V pánvi s olivovým olejem orestujeme řapíkatý celer, bílé části lahůdkové cibulky, přidáme nakrájenou červenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme uvařenou a scezenou čočku a orestujeme. Pokapeme balsamicem, přidáme máslo a zamícháme. Nakonec přidáme nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky.
03.V menší misce smícháme polníček s balsamicem, olivovým olejem, solí a pepřem.
04.Pečenou krkovici podáváme se zeleninovo-čočkovou přílohou a polníčkem a přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT