Pečená kachní prsa s wok zeleninou a jasmínovou rýží

play Přehrát video recept
Pečená kachní prsa s wok zeleninou a jasmínovou rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 16×
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kachna patří k typickým asijským pokrmům. Připravte si kachní prsa se zeleninou a jasmínovou rýží. Recept Romana Pauluse najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Wok

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kachní prsa

  • 4 × kachní prsa s kůží Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mletý zázvor Vitasia
  • mango omáčka Vitasia (na potření kachních prsou)

Jasmínová rýže

  • 120 g jasmínové rýže Vitasia

Wok zelenina

  • 50 g cukety
  • 100 g mrkve
  • 100 g brokolice
  • 50 g žampionů
  • 8 × stroužků česneku
  • 1 × červená paprika
  • feferonka podle chuti
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × lžíce sezamového oleje Vitasia
  • rybí omáčka Vitasia
  • ústřicová omáčka Vitasia

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 209 kJ / 1 006 kcal

Bílkoviny

48,00 g

Tuky

71,60 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

40,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kachní prsa

01.Kůži na kachních prsou nařežeme do čtverečků tak, abychom zbytečně neřízli do masa. Stranu s kůží pouze osolíme, stranu bez kůže ochutíme i mletým pepřem a zázvorem. V suché rozpálené pánvi pomalu opékáme kachní prsa na straně s kůží směrem dolů, aby se z ní důkladně vypekl tuk. Kachní prsa lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Průběžně sléváme tuk do menší misky. Pečeme, až získáme dokřupava vypečenou kůži. Kachní prsa otočíme, přikryjeme alobalem a pomalu dopékáme 2 až 3 minuty z druhé strany. Odkryjeme a potřeme na obou stranách mango omáčkou. Přikryjeme opět alobalem, stáhneme z ohně a necháme na pánvi odpočinout. Kachní prsa by měla být středně propečená. (V případě, že jsou kachní prsa příliš velká a málo propečená, můžeme je dopéct ještě v troubě.)

Jasmínová rýže

02.Jasmínovou rýži vaříme v osolené vroucí vodě na mírném plameni asi 10 minut. Scedíme a necháme pod pokličkou na teplém místě dojít.

Wok zelenina

03.Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na různé tvary. Např. cuketu a mrkev na tenké proužky, brokolici na malé růžičky, žampiony na čtvrtky, česnek na plátky, červenou papriku na větší kousky, feferonku a lahůdkovou cibulku i s natí najemno. Do rozpálené wok pánve nalijeme sezamový olej a zprudka opečeme nakrájenou zeleninu (bez lahůdkové cibulky). Wok zelenina by měla být křupavá, proto ji připravujeme jen krátce (asi 2 minuty). Přidáme trochu vypečeného kachního tuku, pár kapek rybí a ústřicové omáčky. Důkladně promícháme, odstavíme z ohně a vmícháme nakrájenou lahůdkovou cibulku.

Servírování

04.Kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a osušíme od tuku na papírovém ubrousku. Na talíř dáme wok zeleninu, navrch poklademe plátky kachních prsou, posypeme nahrubo nasekanou natí lahůdkové cibulky a pokapeme sezamovým olejem. Jako přílohu podáváme jasmínovou rýži.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo