Pečená kachna s pohankovou nádivkou a řepným zelím

play Přehrát video recept
Pečená kachna s pohankovou nádivkou a řepným zelím
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Dozlatova vypečená kachna s křupavou kůžičkou, pohankovou náplní a hlavně bez kostí!

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plněná kachna

  • 200 g vařené pohanky Campo Largo
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × cibule
  • 2 × starší housky
  • 2 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 2 × vejce „M“
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × kachna bez drobů
  • 2 × lžíce kmínu Kania
  • 2 × lžíce sádla vypečeného z kachny
  • hladká mouka Castello na zaprášení

Příloha

  • 2 × lžíce sádla vypečeného z kachny
  • 1 × červená cibule
  • 1 × lžíce krupicového cukru Castello
  • 100 ml červeného vína Bordeaux
  • 400 g červené řepy
  • 1 × lžička mleté skořice Kania
  • 1 × lžíce kmínu Kania
  • 1 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • vídeňská cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 310 kJ / 1 269 kcal

Bílkoviny

72,30 g

Tuky

80,70 g

Vláknina

9,70 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

60,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Plněná kachna:

01.Pohanku uvaříme dle návodu.

02.Jednu cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dosklovata v rozpálené pánvi s máslem. Mezitím si do misky připravíme nakrájenou housku, přidáme vařenou pohanku, najemno nasekanou petržel, vejce a promícháme. Dochutíme pepřem, solí, orestovanou cibulkou, zamícháme a necháme stranou odležet.

03.Kachnu vykostíme, zevnitř osolíme, naplníme nádivkou a zabalíme do původního tvaru.

04.TIP: Jak vykostit drůbež naleznete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Naplněnou kachnu otočíme na břicho, tvar upevníme pruhem alobalu, osolíme, okmínujeme, přendáme do pekáče a podlijeme vodou. Kosti nasekáme na menší kusy a pečeme společně s kachnou. Pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Posledních 15-20 minut sundáme alobalový kroužek a dopečeme dozlatova při 200 °C.

06.Po upečení kachnu vyndáme a před porcováním necháme trochu zchladnout.

07.Na vypečeném sádle z kachny orestujeme dozlatova jednu cibuli nasekanou najemno, zaprášíme moukou, krátce restujeme a přidáme výpek z kachny i s kostmi. Vaříme do požadované hustoty a hotovou omáčku scedíme přes kovové sítko.

Příloha:

08.Červenou cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na sádle vypečeném z kachny, zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Podlijeme vínem, přidáme syrovou řepu nakrájenou na nudličky, skořici, kmín a dusíme do poloměkka. Nakonec řepné zelí zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě.

Servírování:

09.Kachnu naporcujeme na 4-6 porcí, které servírujeme společně s řepným zelím, vídeňskou cibulkou a lístky petržele. Omáčku podáváme v mističce zvlášť.

10.TIP: Jak připravit vídeňskou cibulku se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo